stajove1404141На 11 април 2014 г. стартира процедура за кандидатстване по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2014 г. , съобщават от Областна администрация. Програмата се провежда успешно за трети пореден път при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

                В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2014 г. ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса.

                Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите. Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени  и ще се проведат в периода 1 – 30 септември 2014 г. в Областна администрация-Ловеч.

                Предлагат се стажантски позиции в 3 професионални направления – „Национална сигурност“, „Информатика и компютърни науки“ и „Архитектура, строителство и геодезия“.   Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел „Информация за програмата“: http://staj.government.bg.

                Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на интернет портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

                Успех на всички кандидати!