Равенство между отборите на “Осъм” Ловеч и “Спартак” Варна и сериозна битка между двата отбора до последната секунда на мача.

"Осъм" Ловеч
“Осъм” Ловеч

В изключително мъжки мач със борба за всяка педя от терена, двата отбора показаха добър хандбал и воля за победа, но в крайна сметка никой не успя да победи. Мачът започна динамично, като в първите си пет изстрела нашият капитан Виктор Симеонов отбелязя 5 гола.

Гостите също вкарваха в нападение, като нито един от двата тима не се откъсваше в резултата. Чак в 27-та минута осъмци дръпнаха с 2 гола, но в последвалата атака останаха с четирима души на терена и “Спартак’ изравни, за да  завърши полувремето при резултат 14-14.

През втората част нещата на терена отново не се промениха и играта вървеше гол за гол. Веселин Чакмаков от гостите отбелязваше в най-трудните моменти, а нашенци отговаряха с добри комбинации в нападение ,като Нейко Комитски завърши с гол няколко поредни ситуации. Незаслужени крачки бяха отсъдени от съдиите на Виктор Симеонов в ситуация, в която той излизаше сам срещу вратаря. И така дойдоха последните минути на мача, когато  варненци отбелязаха за 26-25, но ловчанлии върнаха гола и изравниха за 26-26.

В последната минута нашите стигнаха и до дузпа, но нямаха шанса да отбележат. В ответната атака Чакмаков опита изстрел, но опита на Юли Симеонов си каза думата и той отрази стрелбата му, В последните 5 секунди нашите имаха възможност за гол, но изтърваха контраатаката си.

В крайна сметка по една точка и за двата тима. Момчетата на “Осъм” Ловеч изиграха един достоен мач и показаха, че няма да се дадат на никой в първенството. За Осъм играха:К.Илиев, Е.Вълчанов,  3, Коларов, Г.Нейков 2 ,С.Цветков, В.Няголов 4, А.Бояджиев, Ю.Симеонов, В.Марушев, В.Микренски,,В.Симеонов 9 , Н.Комитски 6 , Г.Иванов, К.Митев ,Й.Ганчев