В периода 31ви август – 2 септември в „Център за професионална квалификация“ към ПБЗН-Монтана доброволци и екипа за реакции при бедствия, авари и катастрофи към ОС на БЧК-Ловеч участваха в тридневно обучение за реакция при наводнения по Проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ на Министерство на вътрешните работи в партньорство с Консорциум „Дикон-БЧК“.

Обучението включваше теоретична част относно правните основи на защита при бедствия, мерки за предотвратяване или намаляване риска от наводнения и защита на населението. В практическата част се създадоха аварийни ситуации и дейности на спасителните екипи при спасителни операции при наводнения, издирване и спасяване на хора при наводнения в градска среда, действия на доброволците при издирване и спасяван на хора при наводнение в бързо течащи води и действия на спасителните екипи след оттегляне на водата от наводнение.

ОС на БЧК-Ловеч сърдечно благодари на екипа на ПБЗН – Монтана за придобитите и утвърдени умения и създадената екипна среда за успешна реакция при ситуация на наводнение!