От пресцентъра на Община Ловеч съобщават, че днес Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева е била гост на кмета Корнелия Маринова. На официалната среща в кабинета на кмета са присъствали и заместник-кметовете на Общината Венцислав Христов и Даниел Колев.

По време на разговора г-жа Караянчева отбеляза колко красив град е Ловеч. „Впечатлена съм как се променя града през последните години, придобил е европейски облик на модерен областен център. Всички ние сме обединени около идеали, които водят към една общата цел – България над всичко, се казва още в съобщението.

По този повод за мен е удоволствие да Ви връча почетния плакет на Народното събрание, с пожелание заедно да продължим да търсим съгласие и подкрепа в името на националните каузи.“ С тези думи се обърна Председателят на Народното събрание към кмета на Ловеч.

От своя страна Корнелия Маринова благодари за оказаната й чест и допълни: „За мен е удоволствие да Ви посрещна днес тук, в Ловеч. Щастлива съм от възможността да Ви поздравя лично за постигнатото до момента като държавник и човек. Поднасям Ви плакета на Ловеч с изображението на Светите братя Кирил и Методий, които освен, че са закрилници на нашия град са съпокровители на Европа. Нека бдят над Вас и делата Ви и Ви пазят по пътя на държавността.“

Част от програмата на официалните лица беше и посещение в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града. Там бяха посрещнати от отец Михаил Ковачев, който изказа благодарност от името на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил за високата чест, която му е оказана от Народното събрание по повод 20 годишния юбилей като Митрополит и поднесе подарък на г-жа Караянчева, специално приготвен от Владиката, който е извън Ловеч и не успя да посрещне гостите лично.