31.03.14 геновева томова1Детската учителка от ЦДГ „Мария Сиркова“ в Ловеч Геновева Томова бе сред участниците в десетия национален преглед „Оцеляване в планината при зимни условия“, проведен в средата на март в учебен център „Мальовица“. Проявата е организирана от Българския туристически съюз с домакинството на туристическо дружество „Черноморски простори“ – Варна, с основна цел да се проверят възможностите на туристическите дружества и планинските водачи да организират безопасно пребиваване в планината при сложни зимни условия.

Участниците в националния преглед от пет български града изградиха високо в планината снежни иглута и пещери. Проведоха и походи до връх Ръждавица, хижа „Мальовица“ и местността „Яворова поляна“.

31.03.14 геновева томова2Геновева Томова се занимава с туризъм повече от 30 години, член е на ловешкото туристическо дружество „Стратеш“, участник е в национални квалификационни походи на Българския туристически съюз и Българската федерация по туризъм. В края на август м. г. тя се включи и в организирания от дружество „Черноморски простори“ пети туристически колоездачен поход от Варна до гръцкия полуостров Халкидики.

4 коментара

  1. Поздравления! Г-жа Томова е невероятен човек! Радвам се, че моят син имаше щастието да бъде в нейната група! Тя ги учеше на любов към природата, земното и истински ценното.

  2. Що за смешен национален преглед???

Comments are closed.