eu1708121В община Ловеч са в процес на изпълнение дейностите по организационно–техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май, които произтичат от Изборния кодекс и утвърдената хронограма от ЦИК.

В момента се прави преглед на материално–техническите средства за изборите – наличие на кабини, табла за обявяване, техника и консумативи за работата на СИК, изготвена е и предоставена на областния управител план-сметка за необходимите средства за организационно-техническото осигуряване на изборите в общината, уточняват се местата за обявяване на избирателните списъци.

До 4 април ще бъде издадена заповед за образуване на избирателните секции, утвърждаване на техните номера и обхват  на територията на община Ловеч. До 14 април ще бъдат обявени избирателните списъци, част І, а до 29 април ще бъдат обявени  избирателните списъци, част ІІ

В периода 10–19 април ще се проведат консултации с представителите на парламентарно представените политически партии и коалиции и с представители на партии и коалиции, които не са парламентарно представени, но имат членове на Европейския парламент, за съставите на СИК.

Извършват се още преглед и подготовка за създаване на условия за предизборната кампания. Подготвят се заповеди на кмета за местата за обявяване на изборни агитационни материали и за местата за провеждане на предизборната кампания на открито и на закрито.