На 11 юни 2019 г. в Тетевен се проведе събитието ,,Дни на планинската вода и природния зеолит“. Това е десето юбилейно издание, превърнало се в традиция за тетевенци. Организира се от Научноизследователския център по медицинска биофизика /НИЦМБ/ в партньорство с Община Тетевен.

Събитието откри д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, която приветства всички присъстващи и благодари на проф. Игнат Игнатов – директор на НИЦМБ,  за организацията, като допълни, че по този начин Тетевен се популяризира като туристическа дестинация. Проф. Игнатов също изказа своите благодарности за дългогодишното съдействие на Общината.

По случай десетото юбилейно издание се раздадоха и награди. Д-р Мадлена Бояджиева и Борис Врабевски – зам.-кмет на Общината, получиха специални грамоти за принос в организацията на традиционното събитие. Баба Лалка и дядо Павел Цветанови от Тетевен също бяха наградени – за най-възрастната двойка на Балканите.

На форума бяха изнесени лекции на следните теми: История на Дни на планинската вода, Тетевен – Теодора Тодорова, НИМЦ; Хидратация в спорта и при младежи – Докладът е съавторски на проф. Игнат Игнатов и д-р Ивайло Якимов (Лудогорец) и представен на Международна конференция Медицина и футбол с президент д-р Михаил Илиев; Качества на планински изворни и минерални води – Клуб по физика, преподавател Ивелина Врабевска СУ ,,Георги Бенковски“; Хербалната (билкова) медицина при висок холестерол – доц. д-р Илияна Янева, Национален център по обществено здраве и анализи, Министерство на здравеопазването; Физикохимична и микробиологична характеристика на термални лечебни изворни води в Бургаска област – д-р Недялка Нанева Вълчева, Аграрен Факултет на Тракийски университет, Борислав Калейчев – Природен зеолит Родосорб в полза за здравето, Гергана Генова – Електрохимична вода Католит от японски прибор Канген.

Бе представена и информация за представяне на информационна табела за изворна планинска вода в с. Бабинци, с подкрепата на Младен Милев. Водата е изследвана със съдействие на доц. Борислав Великов.

Предният ден проф. Игнат Игнатов организира семинар за здраве и дълголетие.