shamara2207131

Оруел – ти си аматьор!

Павлин Иванов

Ако великият Шексбиир (Shakesbeer)беше жив, нямаше да попита „В туби ор нот в туби?“, а щеше многозначително да закове „Да „ваканцуваме“ или не“ и да постави чутовната дилема пред нашите светли умове.

Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, не ходел на плаж, а гледал домати, разбираме от заседание на Народното събрание. Затова и не „ваканцувал“. Очаквам Министърката на спорта Мариана Георгиева-Бенчева, която също е от ДПС и е професор в сферата на езикознанието, да се намеси и да обясни какво е искал да каже майката и бащата на хитовия глагол. Същото може да стори и колежката на нашият зам. министър на културата Васил Василев – зам. министър ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА, която със своя опит на ПР на Ахмед Доган, може да въздаде съдържание на култовия глагол.

След изказването на Хафъзов, изникват обаче следните екзистнециални въпроси:

Добро ли е, лошо ли е да се „ваканцува“? Трябва ли „ваканцуващите“ да изпитват неудобство и дискомфорт от това, че не са насадили домати и картофи и прави ли ги това втора ръка хора? Как ще се отрази избора да не „ваканцуваме“ на туристическият бранш и как на земеделието?

 Между другото, пак там – в Парламента, друг  депутат от ДПС – Александър Методиев, известен като Бат’ Сали, който преди седмица се закле като народен представител, стана член на парламентарната Комисия по образованието и науката и ще отговоря за етиката.

„Методиев, който влезе на мястото на Емил Иванов, свързван с групировката ВИС-2, бе уличен като “шеф на частното енерго” “Седма махала” в Самоков в журналистическо разследване.

Отправям последно предупреждение към медиите, ако още веднъж без доказателства се повдигне въпросът за „частното енерго”, ще се видим в съда с някои,” заплаши той тогава.““, казва човекът, цитиран от btvnews.bg

Друг „експерт“ в енергетиката и титан на математическата мисъл, депутатът от левицата Явор Куюмджиев  заяви, че не само се е избегнало увеличението на тока, а се е постигнало намаление с 4,5 процента. “Това означава, че ако например средната сметка за електроенергия на едно домакинство на месец е 100 лева, с намалението от почти 5 процента ние спестихме на всяко българското семейство 20 лева”

Друг депутат на ДПС – Йордан Цонев, известен като Данчо Ментата, пък не разбрал, че микрофонът му не е изключен и се обърна към Миков с думите:

“Иди се обади на Йовчев, вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после… ама аз не знаех”, цитира БНР.

И всичко това само за няколко часа, през които между другото и аз и вие имаме разрешението на Парламента да дължим още един милиард.

Малко преди тези събития, Сергей Станишев, Михайл Миков и още много другари сложиха червените пионерски връзки на Бузлуджа и казаха, че няма да си ходят ни с чинията, без нея.

Може би след като „ваканцуват“ в Евксиноград или по други, по-тайни дестинации, ще си променят мнението, де да знам ..

От там – Евксиноград, дъщерята на Митко Цонев пък в тон с цялата днешна действителност се притеснила, че протестът може да се пренесе там. На стената си във Фейсбук тя е публикувала информация за готвената блокада, придружена с коментар: “Д..ба и боклуците! Остава и почивката да ми развалите сега??”. 

Верно, „ваканцуването“ може да се окаже кофти работа. Затова следвайте съветите на Хюсеин Хафъзов – не ходете на плаж, гледайте си доматите!

P.S. Преди малко от Фейсбук – “Портал за жената “разбрах, че Емануела се омъжила за чичо си, а от други източници, че Мишо Шамара  е лице на контрапротеста в защита на Орешарски!
 
Е, те т`ва е държавата, в която живеем днес! И да ви кажа, не съм се напушил! Само съм обобщил написаното в националните медии от последните часове.

Оруел – ти си пълен аматьор!

4 коментара

  1. „Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха“. Това се чува от запис с откровения на бившия министър на културата Вежди Рашидов от парламента днес, с който ПИК разполага (чуйте го под текста).

    „Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, казва още Рашидов.

    „Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в „Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха „Дневник“, „Капитал“, в. Сега – така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. Сега – б.а.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“

    По-нататък Вежди Рашидов се чуди защо журналистите се продават. „Аз не съм против вас (репортерите – б.а.), но срещу 1000 лева кремирате майките си. Не може да кремирате най-милото си – морала си.“

    Рашидов е недоволен, че медиите са започнали да го плюят като е паднал от власт, стана ясно от думите му. „Пише – 2 млн. лв. синът на Вежди лапнал от Лувъра или Вежди ходи по курви, гарнирано със снимка на моите внучки“.

    Рашидов обяснява и за медийния комфорт по времето на ГЕРБ. „По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“
    И водката не прощава……………………………

  2. “Жълтите павета, които разкопаем, за да се направи ров, ще дадем на Бат’ Сали, за да си обзаведе банята с тях” – обяви заместникът на Миков Христо Бисеров, мислейки си, че микрофонът му е изключен.

    Я прав – хоть плачь, хоть смейся, но опять задержка рейса,-
    И нас обратно к прошлому ведет
    Вся стройная, как ТУ, та стюардесса – мисс Одесса,
    Доступная, как весь гражданский флот.

    Опять дают задержку до восьми,
    И граждане покорно засыпают.
    Мне это надоело, черт возьми,
    И я лечу туда, где принимают!

    http://www.youtube.com/watch?v=7mU_RL_xRbY

Comments are closed.