Даниела Балабанова, БТА

Дамски клуб “Вдъхновение” организира благотворителна инициатива “Коледна изненада с кауза”. Представители на клуба представиха дейностите и целта на инициативата в Националния пресклуб на БТА в Ловеч. Присъстваха Моника Дончева, директор на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Ловеч, Росица Кривирадева от Арт кафе-книжарница „Sluchvam chudesa при Роси, Албена Йончева от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Ралица Попова от Сдружение „Знание“.

“Решихме да направим коледна изненада с кауза, в която да обединим популярни личности в Ловеч, свързани с образованието, културата, общественият живот и да ги зарадваме в предстоящите коледни и новогодишни празници”, посочи Йончева.

По думите на Кривирадева идеята е да се почетат и зарадват хора, които са дали своя принос за развитието на града, но вече не са активни в професиите си. „Искаме да им покажем, че не са забравени и да им поднесем нашата признателност с коледни подаръци“, добави тя.

За целта от клуба организират коледни работилници, като следващата е на 2 декември. Желаещите да се включат изработват картички, декорации, сувенири. Всичко това ще бъде изложено на коледен базар. Могат да се даряват както средства, така и подаръци на коледна тематика.

Всеки ще може да си отнесе вкъщи от изделията, като прецени какви средства да остави за каузата. Ще бъде поставена и кутия за дарения.

Вече има хора, които са изявили желание да се присъединят към кампанията, сред тях и цели семейства. Дарени са средства, както и картини и подаръци за коледния базар.

Ралица Попова посочи, че идеята е да бъдат зарадвани поне двадесет души, като подаръците ще има се връчат по адреси, което ще бъде съпроводени и с коледни песни.

Тя припомни, че началото на Дамски клуб „Вдъхновение“ бе дадено на 7 март, като е отворен за нови съмишленици.

По думите на Моника Дончева идеята е да се събират жени, вдъхновени да изработват различни неща, да говорят по теми, които ги вълнуват, но и да са в помощ на обществото.