Германската фондация „Ханс Херман Восс“ идва в Ловеч с дългосрочна подкрепа на проекти в училища и социални домове. Това стана ясно по време на работна среща на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и Йохана Холст  член на борда на директорите на фондацията. Срещата се проведе на 13.09.2022 г. в кабинета на кмета.

Фондацията е собственик на фирмата VOSS, която има завод за автомобилни части в село Баховица край Ловеч.

Фондацията подкрепя проекти в областта на образованието и обучението, подпомага млади и стари хора, като осъществява благотворителни каузи в Германия и в други държави, където ВОСС има свои представителства.   Създадена е през 1992 г. и носи името на своя основател Ханс Херман Восс.

В срещата в общината взеха участие още Роланд Вайс, управител на „ВОСС Аутомотив България“, Йордан Йовев, икономически директор на „ВОСС Аутомотив България“, заместник –кметът на Община Ловеч Венцислав Христов и др.

Бяха обсъдени проекти за изграждане на детски площадки в кварталите на Ловеч, доокомплектоване на съществуващите STEM кабинети в ППМГ и ПГМЕТ, както и доставка на оборудване за покритата тераса и беседка в двора на Дом за стари хора в с. Сливек.

Г-жа Холст ще запознае борда на фондацията с предложенията на Община Ловеч още в четвъртък. Очаква се в края на м. ноември т.г. бордът да вземе решение кои проекти и кога да финансира. През това време Община Ловеч се ангажира да изготви необходимата документация.

„Всеки Ваш жест ще бъде оценен и отчетен. В такъв момент, какъвто е сегашната криза, партньорството е много важно“, подчерта кметът Корнелия Маринова.