На 13 март в Севлиево се проведе Националното първенство по карате шинкиокушин за мъже и жени ката, кумите и втора дивизия, съобщи Димитър Магеранов. Общо 45 състезатели от 15 спортни клуба взеха участие в първенството. За форма ката кандидатите за призовите места бяха 17, а за комите в двете категории – 28.

От КАРАТЕ КЛУБ-Ловеч (МАГЕРАНОВ ДОЖО) участие взе Габриел Петев, като дебютант при мъжете. Още от първата среща, която бе с фаворита и участник в предстоящото Европейско първенство, нашето момче показа сериозно упорство, като имаше две продължения, през който съдиите трябваше да направят труден избор за победител.

Като резултат, Габриел Петев спечели бронзов медал. Изненада със силната си игра и голямо сърце всички съдии и участници в състезанието. Беше му присъдена купата за състезател с Най-висок боен дух. Този приз се връчва само и единствено в изключително редки случаи и Габриел го заслужи напълно. Ние като треньори получихме специални поздравления от Федерацията за тази подготовка на Габриел. ОС.