На 15 февруари се проведе първото заседание на Консултативен съвет (КС) по икономически въпроси към Община Троян. През настоящия мандат 2023-2027 г. съставът на съвета е от 18 души, заети в различни сфери на обществения живот. Към Консултативния съвет през настоящия мандат се присъединяват представители на:

„Калинел“ ЕООД, „Рико стил“ ЕООД, „Агротехника – Троян“ АД, „Строител – Троян“ ЕООД, „Хлебопроизводство и сладкарство“ – ЕООД, „Фитофарма“ ЕООД, „Троя консулт“ ЕООД, „Каза арт“ ООД, „Хемус Ресурс Троян и Априлци“ ООД, „Пош – повече от пекарна“, „Везба“ ООД, театрална школа „Нюанси“, „Арт студио БМ“ ЕООД, Държавно горско стопанство – Троян, „Винпром Троян“ АД, „Шарена задруга“, представител на занаятчиите и адвокат. В състава на новия КС влизат много нови лица, с различни познания и експертиза, като очакванията са да допринесат за развитието на съвета.

Темите, които бяха обсъдени на първото заседание включваха – управленската програма за мандата и обсъждане на бюджет 2024 г. Дискусията продължи почти два часа, като членовете на КС поставиха актуални теми и проблеми, които ще подлежат и на по-нататъшни дебати. Обсъдени и представени бяха мащабните инфраструктурни проекти, по които администрацията работи, идеите в посока разрешаване на проблемите с паркирането, особено в централната градска част, стремежът на Общината да подсигурява достатъчно добри условия за медици, които да работят в троянските болници.

Кметът Михайлова приветства новите членове на съвета и пожела ползотворна работа. Предстои съветът да се събира няколко пъти в годината, като всеки член може да предлага тема, която да бъде разглеждана на заседанията.