От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за множество пътни произшествия през почивните дни с възрастни водачи.На 16 юли в 10.45 ч. в Тетевен, 84-годишен при управление на лек автомобил и заобикаляне на спряло МПС е блъснал 77-годишна жена, която е стояла до предна лява врата на спрелия лек автомобил.  В резултат на инцидента жената е с фрактура на тазобедрена става и е откарана за лечение в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.         На 16.07.2022 г. около 11.10 ч. в гр. Троян, на кръгово кръстовище образувано от улица “Христо Ботев” и ул.”Симеон Велики”, 72-годишна жена при управление на лек автомобил и наличие на пътен знак “Б1”, не е пропуснала и е блъснала движещия се по път с предимство в кръстовището 52-годишен велосипедист.  Двамата водачи са изпробвани за алкохол, като пробите им са отрицателни. Велосипедистът е прегледан и освободен за домашно лечение, а на водачката на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

В събота около 17.45 ч. на третокласен път III-3505, с посока на движение от с. Стефаново към с. Казачево, 69-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът и 51-годишна пътничка в превозното средство са откарани за преглед в ловешката болница, след което са освободени за домашно лечение. Мъжът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още две пътно-транспортни произшествия , при които леко пострадали са 4 човека.

В петък служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч са извършили линеен метод на ПП I-4 София-Варна, в часовия диапазон от 14 до 17 часа. Целта е допълнителни мерки за подобряване на пътнотранспортната обстановка, засилено присъствие и недопускане на тежки пътни произшествия. За този период служителите са съставили 2 акта за нарушение на ЗДВП и са наложили 1 глоба с фиш.

62-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 15 юли около 23.40ч. при управление на лек автомобил в Троян е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.42 промила. Работата по случая продължава.

27-годишен от Горско Сливово е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 15 юли около 22.00ч. е установен да управлява лек автомобил в село Александрово след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.