16-годишен е задържан в РУ Тетевен, след като на 23 февруари около 15.30ч. на улица в града и непосредствено преди да му бъде извършена полицейска проверка е изхвърлил полиетиленово топче. Установено е, че топчето съдържа суха зелена тревиста маса с бруто тегло 1.48 грама, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на канабис.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 24 февруари около 21.40 ч. в РУ Ябланица е получен сигнал, че след възникнал конфликт и последвало сбиване между група лица са нанесени материални щети по 3 паркирани автомобила и по прозорците и вратите на частен дом. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват участващите лица в конфликта, като и причините за неговото възникване. Работа продължават служителите на РУ Ябланица.

На 23 февруари в РУ Троян е получен сигнал за извършена кражба от имот в с. Голяма Желязна, който не е посещаван от месец ноември 2023 година. По данни на собствениците са разковани и отнети неустановен брой дъски от стените и пода на плевня, както и чамови греди от пристройка. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които част от отнетите вещи са открити в съседен имот на същата улица. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

Двама мъже на 18 и 30 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като в резултат на проведени издирвателни мероприятия са установени като съпричастни към нанасянето на материални щети, на паркиран на улица в Тетевен лек автомобил «Рено». Сигнал за произшествието е постъпил в полицията около 03.00ч. на 24 февруари, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.