На 11 ноември (понеделник) 2019 г. от 16.00 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” официално ще бъде открита пътуваща изложба “Обич за България” на деца от българските неделни училища в чужбина.

Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Целта на инициативата е да се предостави на децата възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Представените в МОН рисунки и макети на български къщи са на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.

Изложбата „Обич за България“, която съдържа 60 картини, ще пътува в цялата страна. В периода 11.11.2019 до 22.11.2019 г., изложбата ще бъде показана в Регионална библиотека „Професор Беню Цонев“ – гр. Ловеч.