От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служители на Електрохолд, че от частен дом в с.Пресяка е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия.

35-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 13 декември около 23.30ч. в с.Златна Панега при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира без да притежава СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство.

На 13 декември в Тетевен е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 29 лица и 25 МПС, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 2 глоби с фиш по ЗДвП.
Също вчера е проведена операция за подобряване на пътната обстановка и на територията на Ловеч. Служителите на РУ Ловеч са извършили проверка на 92 лица и 84 МПС, като за установени нарушения са съставили 42 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 1 ел.фиш.