В понеделник, 10 май, в Ловеч започват традиционните музикални празници „Люлякови музикални вечери“, които ще продължат до 13 май. Богатата културна програма е по повод 11 май – Празник на града.
В понеделник от 19:00 ч. е концертът на струнен квартет „Дестини“. Изявата е на сцената на Ловешка средновековна крепост, а при лошо време в Драматичен театър – Ловеч. Билети се продават пред Ловчанско читалище и на място преди събитието.
Квартет Destiny (в превод – съдба) е в състав Гергана Алексиева –цигулка, Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова –виола, и Лора Табакова –виолончело. Запазена марка на Destiny е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, с които носят очарование и абсолютен екстаз на публиката. Четирите дами владеят до съвършенство печелившата комбинация на музикалната магия, перфектната техника на изпълнение и абсолютната женственост. Събиращ в едно музикалното многообразие от цялото земно кълбо, Destiny е квартет на света, с амбиция и качества, които вече многократно са забелязани на редица международни сцени.
На 12 май (сряда) от 19:00 ч. ще се представи Балет „Арабеск“ – The Bingo Project, на сцената на ДТ – Ловеч, а на 13 май (четвъртък) от 19:00 ч. „Люляковите музикални вечери“ представят концерт на военен биг-бенд и Държавна опера Стара Загора – Sting the Opera, на сцената на ДТ – Ловеч. Билети се продават пред Ловчанско читалище.