В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че от неустановена дата до 29 март от търговски обект в града е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

Две кражби на мобилни телефони в Тетевен са разкрити от служителите на РУ Тетевен. Сигнал за първата кражба е получен на 27 март, а след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съпричастен към нея е малолетен жител на града.  Втората кражба е извършена на 29 март от частен дом в града от 16-годишен местен младеж. Полицаите са открили и иззели и двата мобилни телефона, а с младежите работи инспектор от Детска педагогическа стая при група «Криминална полиция» на РУ Тетевен и са образувани проверки.         

Служители на РУ Ябланица разследват кражба на вещи, инструменти и посуда, извършена в периода от декември 2023 год. до 30 март 2024 год. от бунгало в с.Брестница. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 30 март в РУ Луковит е получен сигнал, че от частен дом в града е открадната голяма парична сума и златни накити. Ценностите са били поставени в метална каса, в едно от помещенията на имота. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа.