На 31.07.2019г, в жилище в с.Умаревци, обитавано от 21-годишен мъж, е открита и иззета суха зелена тревиста маса с бруго тегло около 2гр., която при извършен полеви тест реагира на канабис. По случая е започнато досъдебно производство.

На 31.07.2019г. в имот, находящ се в с. Умаревци, обл. Ловеч, е извършена проверка, в хода на която са намерени засети растения, наподобяващи марихуана. Въз основа на получената информация е извършено претърсване и изземване в имота, в хода на което се намерени и иззети 20 броя растения от рода на конопа – /канабис/ с бруто тегло 35 кг. сурова листна маса в едно с опаковката.

Образувано е досъдебно производство по описа на ОДМВР- Ловеч. В хода на разследването е установено като съпричастно към извършеното престъпление 21-годишен мъж от селото. Работата по случая продължава.

На 31.07.2019г. в РУ-Троян е образувано досъдебно производство за това, че около 13.30 часа в гр. Троян е установен 18-годишен младеж, който държи в себе си наркотично вещество – метаанфитамин с тегло 1 грам. Работата по случая продължава.