Павлин Иванов

Уважаеми читатели, цял ден се чудя да публикувам ли прессъобщението на Община Ловеч, озаглавено “Коледното настроение завладя Ловеч”. То е качено на официалният сайт на администрацията и ни беше и изпратено. Чуденето ми идва от заглавието, текста, снимките от една страна и действителността от друга. Някак свикнахме да приемаме с усмивка и доста често смях, наградите получени от ловешкия кмет, нелепите слова за успехи и развитие.

Недвусмислено разбрахме, че нашият свят, на хората живеещи в Ловеч и населените места от общината, няма нищо общо със света, който населяват кмета Корнелия Маринова и нейния екип. Това е и причината днес да публикувам радостната, според общинския пресцентър, новина, че Ловеч е ЗАВЛАДЯН от коледно настроение.

Центърът на Ловеч, без съмнение е украсен и свети. Но дали в този град има някакво настроение, особено коледно, всеки може да прецени сам. А е видно и от самите снимки, на които хората са главният отсъстващ.

Личното ми мнение е, че ние, хората създаваме коледния дух. Човеците вдъхваме живот на всяка мигаща лампичка. И ако нас ни няма, имаме просто едно осветление, независимо дали го наричаме коледно или с друго име.

Ето и текста на Община Ловеч:

Коледното настроение завладя Ловеч (галерия)

Красива и многоцветна светеща украса озарява Покрития мост, централната част и кръстовищата на Ловеч. Община Ловеч провежда и традиционните конкурси за най-красиви коледни украси на обществени и  жилищна сграда, на фасади, тераси и търговски помещения. Кадрите от детските градини са публикувани на официалната страница на общината във фейсбук https://www.facebook.com/lovech.municipality

Наградите ще бъдат обявени на 22 декември. Тук ви показваме общинската украса на най-важните обществени обекти.”