Весел празник се проведе в село Горан, община Ловеч, в събота, на 22 май 2021 г. Жителите се събраха за второто издание на Специалния ден на „приведения зет“. Гост на събитието бе зам.-кметът Даниел Колев, който прочете поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова към участниците. В него се казва:
„Поздравявам Ви, че дори по време на извънредната епидемична обстановка, Вие развивате дейност, като спазвате мерките за сигурност. Поздравявам читалищното настоятелство за богатата и разнородна дейност! Така утвърждаваме културната политика на общината, която е за опазване, развитие и предаване на младите поколения нашето фолклорно богатство. Специални благодарности и на кметския наместник Петко Петков за неговите инициативи и верни оперативните решения по управлението на селото!“
Празникът започна с пародийна клетва на новите зетьове, в която те обещават куп неизпълними неща. След това мъжете бяха подложени на проверка чрез състезание по най-умело заместване на тесто. Имаше кулинарно състезание и за Горанските снахи – коя ще направи най-вкусна пролетна салата. Победителите бяха отличени с награди. Тържеството завърши с кръшни народни хора на площада.