Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Издателство „Изток-Запад” ви канят на представяне на   Любомир Калудов и книгата „От змей злато: Истории на един бежанец от Тракия”.

Събитието ще бъде на 15 февруари (четвъртък), от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”
За радост на българските читатели, пред нас е новата книга на Любомир Калудов. Единадесет разказа, шепа съвършени перли, искрящи и в белотата си, и с поразителните си цветови оттенъци, уж едва забележими, а заслепяващи очите. Единадесет разказа, родени в сърцето – за смисъла на живота, за правото ни на избор, за доброто и греха, за бедността на богатия и имането на нямащия. Истории, просто разказани, в които авторът не съди и не поучава.
Доверете му се, хванете се за ръката му и тръгнете из вековните церови гори на Странджа, където лятото е късо, зимата сурова, цъфтящите треви – омайни, а ако сте късметлия, може да видите и Змейова дупка.

За автора:
Любомир Калудов живее и работи в Бургас. По професия е хирург. Издал е книгите „Римувани фотоъгли“, стихове, 2000 г., „Склад за стари чувства“, стихове, 2005 г., „Скъпи Тъпчо“, разкази, 2009 г., „Големите и малките реки“, разкази, 2020 г. През 2020 г. получава наградата „Златен Пегас“ за най-добра книга. Има самостоятелни фотоизложби в Италия и България.