presidenteg1412152На 12.12.2015 г. Инициативата на Президента на Република България ,,Младежка визия за развитие на България” събра абсолвенти от всички висши учебни заведения, които са постигнали най-високи академични резултати.

Активна участничка в срещата – дискусия беше и Глория Емилова Данчева, завършила ГЧЕ през 2011 г., настоящ магистър по право. Тя представи Становище на тема: ,,Демографски предизвикателства – как да подготвим качествен човешки капитал при спазване правата на човека и основните свободи”.

През 2012 г. Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев инициира публична дискусия за определяне целите на политиките за развитие на страната до 2020 г., които впоследствие залегнаха във водещия стратегически документ ,,Национална програма за развитие – България 2020”.

Тази година държавите – членки на ООН съгласуваха новия дневен ред за развитие на света след 2015 г. Документът е озаглавен ,,Трансформиране на нашия свят – дневен ред 2030 за устойчиво развитие ” и се състои от 17 цели. Младите хора дебатираха, относно целите за развитие на България до 2030 г.

udostoverenieprezident1412151Участниците наблюдаваха приемането на почетния караул от Президента на Република България на плаца на НВУ,,Васил Левски” в град Велико Търново.

Събитието беше открито от г-жа Деяна Костадинова, Секретар по социалните политики, младежта и спорта на Президента на Република България.

Участниците бяха приветствани от бригаден генерал Пламен Богданов, Началник на НВУ,,Васил Левски” и от Президента на Република България.

Г-н Росен Плевнелиев определи абсолвентите за ,,младежкият елит на нацията” и изрази своята гордост, че точно те участват в процеса на вземане на решения при определяне приоритетите за развитието на България до 2030 г.

presidenteg1412151