От 11 до 15 март 2019 година в ICS “Santa Chiara-Pascoli-Altamura”  Фоджа, Италия се проведе втората работна среща на училищата партньори по проект „Teaching and Learning Through Photography”по програма „Еразъм +“.
Това е втори спечелен проект по програма Еразъм+ на ОУ„Проф.Д.Димов” Ловеч . Проектът е с продължителност две години и е насочен към обучение чрез арт фотография .Казано е, че „една картина струва хиляда думи”и картините не са само начин на учене, те са обект на учене.Очаква се учителите да укрепят образователните връзки с другите европейски партньори, да разбират по-добре всяка училищна система и да приемат общ комуникационен код, като обменят добри практики.

В международната среща участваха Вергиния Христова-координатор, Боряна Докова и Дарина Русева от ОУ „Проф.Д.Димов” Ловеч ,както и представители на петте държави партньори по проекта-Гърция-координатор,Франция,Испания,Латвия и Италия. Кметът на гр.Фоджа  Франко Ландела и други официални лица лично приветстваха гостите с добре дошли .В работни срещи учителите обсъдиха предстоящите дейности,посетиха учебни часове по английски език ,разгледаха културни и исторически забележителности в град Фоджа и околностите.

В рамките на проекта/ 2018-2020 година/ предстоят още четири транснационални срещи. През месец май тази година ОУ”Проф.Д.Димов” Ловеч ще е домакин на европейските партньори участващи в проекта.