Ученикът  Виктор Николаев от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. Д. Димов” е „Млад кмет за един ден“ в Община Ловеч. Той пое управлението на институцията, като седна на стола на Корнелия Маринова и в продължение на няколко часа се запозна с текущите задачи. Виктор е председател на Общинския ученически комитет, в който участват девет ученици от различни училища в града.

Останалите ръководни длъжности в общината също имаха заместници за един ден. Александър Илиев се запозна с работата на председателя на Общинския съвет Петър Цолов, при заместник-кмета Даниел Колев  беше Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия, при секретаря на Общината Даниела Цанова –  Теодор Джабраилов  от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. Д. Димов”, а Росен Цанков от СУ „Св. Климент Охридски“  – при арх. Минчо Петков.

Инициативата приключи с разбор и споделяне на впечатленията при кмета Корнелия Маринова, която подари на учениците сувенири за спомен от тяхната

Събитието се проведе за десета година заедно със сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с Община Ловеч и е посветено на Деня на Европа – 9 май и на младежкото самоуправление. Последните две години инициативата не се провеждаше заради  COVID пандемията.