obs100613BПавлин Иванов

Най-после, сагата по избор на председател на ловешкия Общински съвет приключи. Преди минути за шеф на местния парламент беше избран съветника, влязъл от листата на ГЕРБ Тихол Тихолов.

Как се стигна до днешния избор.

След като преди дни изборът не доведе до победа на нито един от кандидатите, продължението на важното заседание беше насрочено за тази вечер. Отново бяха номинирани две кандидатури – Ирина Митева от ГЕРБ и Венци Хаджиев от БСП. От присъстващите 32-ма съветници, своя валиден вот дадоха 29. Три бюлетини бяха празни, Митева събра 16 гласа, а Хаджиев 13, като отново не беше избран председател, защото никой не получи необходимите 17 гласа.

След обсъждане кога да продължи заседанието на гласуване бяха подложени две предложения за дати и час, като нито едно от предложенията не събра необходимото мнозинство.

След направена 15 мин. почивка и ново гласуване, беше решено заседанието да продължи тази вечер.

obs100613CГЕРБ отново издигнаха кандидатурата на Ирина Митева, а Юнал Мастънов от ДПС изненадващо предложи Тихол Тихолов, също от ГЕРБ. Тъй като никой от двамата не си направи отвод, в тайният вот в битка за председателското кресло влязоха двама съветника от групата на ГЕРБ.

Още по-изненадващо, внушителната група на БСП не се престраши да направи свое предложение и уж без кандидат във важната битка.

В тъмната стаичка своя вот дадоха 32-ма съветника. Отново имаше три празни бюлетини, но този път гласовете за Ирина Митева бяха само 12, а Тихол Тихолов събра сериозна подкрепа от 17 гласа. С това проточилата се сага в Общински съвет Ловеч приключи и новият председател се казва Тихол Тихолов.

Факт е, че новият председател от ГЕРБ беше избран предимно с гласовете на социалистите и само няколко гласа на „своите“!

Както казва един виден ловешки социалист в Ловеч: „Прогресивни сили постигнаха нова съкрушителна победа“.

За това кой кой е вече в Общински съвет Ловеч и кое е новото мнозинство, очаквайте коментар.

Единствено сигурно за сега е, че Областният управител няма да бъде от БСП.

24 коментара

  1. Сийче, много уважавам хората на изкуството /художници, писатели,поети,артисти, музиканти…/ защото отправят значими послания към хората и не си позволявам да ги коментирам, ама това твоето си е айран без кисело мляко – ГОЛА ВОДА и те моля да не коментираш мнението ми защото каквото и да кажеш пак няма да разбера какво е искал да каже автора..Приятен ден!

  2. Социалистите, другари,
    пак седянка си спретнали.
    И героите от днес,
    имат лаком интерес.

    Всички искат на черешата,
    да си амкат от кифтета.
    Но се пада от високо,
    и боли жестоко!

    И тогава месец, два,
    Тихол ще бере трева 🙂

  3. Да се чуди човек да плачи ли, да се смее ли. Истински цинично е това, че старата българска поговорка “Двама се карат – третия печели” се потвърди по такъв безпринципен начин бидейки партийна стратегия загърбваща всякакъв морал и чистоплътност. Вече съвсем се обърках кой кой е и кой кого представлява. А вие…?

  4. И тук комунистите се събраха и си спретнаха седянка. По предложение на ДПС, с гласовете на БСП си извадиха скрития другар от ГЕРБ от ръкава и взеха мирно и тихо властта. Респект! 🙂
    Тихоле, защо не си направи отвод? Сега кого точно представляваш? Или то мерака принципи няма? Ей, опасна двойка сте! Сладури 🙂

Comments are closed.