От ОД на МВР Ловеч съобщават за няколко пътни инцидента с ранени, станали през изминалото денонощие. На 18 март около 08.10ч. на път I-3 между селата Румянцево и Златна Панега, 36-годишен при управление на лек автомобил е напуснал платното си за движение и се е блъснал челно в товарен автомобил. При сблъсъка е пострадал водачът на лекия автомобил, който е откаран за лечение в плевенска болница. Двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици, като пробите им направени с технически средства са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа.

Вчера, в 12.17 часа в Тетевен, 59-годишен при управление на лек автомобил по ул.«Вършец» и движение на заден ход е блъснал 43-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. След произшествието жената е прегледана от медицински екип и е оставена под наблюдение в болнично заведение. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство.

На 17 март около 12.40ч. в Угърчин, 27-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 28-годишен пешеходец. В резултат на пътния инцидент мъжът е леко пострадал, а по превозното средство са нанесени материални щети. На водача на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

29-годишен е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, след като на 18 март около 22.20ч. е установен да управлява лек автомобил по бул. «Мизия» след употреба на наркотични вещества. При тестване на водача с техническо средство е отчетен положителен резултат за метамфетамин. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.

На 18 март след получен в полицията в Тетевен сигнал и последвали оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Тетевен са установили 20-годишен от гр.Етрополе, като извършител на кражба на различни продукти от хранителен маркет в грда. По случая е образувано досъдебно производсво и работата продължава.

На 18 март около 22.20ч. в РУ Троян е получен сигнал от ДЛС-Априлци, че в землището на с.Скандалото са открити две убити кошути. По случая е образувано досъдебно производство по чл.237 ал.1 от НК и работа продължават служителите на РУ Троян.