Близо 60 доброволци боядисваха на 9 юни 2022 г.  съоръжения, пейки и кошчета за отпадъци в Зоопарка в Ловеч. От тях 45 човека дойдоха от София, те са служители в софтуерната фирма на SAP Labs – България.

Имаме такава традиция всяка година да се включваме в помощ на различни места, този път решихме да дойдем в Ловеч, разказват младежите.

Акцията бе подпомогната от Община Ловеч и от сдружение “Граждански инициативи” на Весела Цанкова, които осигуриха закуски и минерална вода за работещите. Кметът Корнелия Маринова лично благодари на инициативните хора, защото придават свеж и приятен вид на зоопарка. Тя разказа какви са плановете на общината за бъдещото развитие на това богатство на града. Кметът ги запозна с директора на зоопарка д-р Ивайло Станков, а на финала ги покани догодина отново да посетят Ловеч. В акцията участваха и деца от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Както е известно, сдружение „Граждански инициативи“ – Ловеч активно работи с деца и възрастни в риск в посока осигуряване подкрепа за личностна и трудова реализация.

Инициативата в петък се включва в поредицата прояви по случай 60 години от откриването на зоопарка. Той е вторият по площ и брой на животните у нас, разположен е на близо 110 дка площ, като е събрал над 450 животни от 64 вида. Сред тях има много екзотични представители от всички континенти, както и редки и защитени видове от родната природа.