anka1208131Иво Райнов

„Ние през февруари направихме революция и свалихме Бойко Борисов и няма да позволим сега контрареволюцията на Сорос да обезсмисли усилията ни!“. С такава, позабравена от времето на ранния социализъм, патетика „революционерката“ Нина Гергова се кълне във вярност на премиера Орешарски в петък. Гневната дама представлява една от казионните псевдограждански организации ГИНОД (Гражданска инициатива за нов обществен договор ). Абстрахирам се от факта, че откакто чух името на организацията натрапчиво извикват в съзнанието ми асоциации с геноцид и идиот, но няма как да не бъда впечатлен от погледа на тази гневна метежничка.

Подобен огън са бълвали само очите на легендарната героиня от комунистическия фолклор Анка Картечарката. Естествено българската картечарка не пропуска да отправи и един откос по медиите, които вместо да показват добрите дела на тяхното правителство 50 дена започват новините с барабани и протести. Гледайки Нина в паметта ми изплува един позабравен образ на фанатичната комунистка, способна да обича до полуда всяка щуротия на своята партия и да мрази с неистова злоба, този който посяга на любовта и. Велик хуманизъм е улицата да свали Борисов, мракобесие и реваншизъм е, когато същата улица посяга на Орешарски, Станишев и прочие мерзавци.

Народно благо е отстраняването на Цветанов, комплот на продажни гниди посегателството върху мафиота Пеевски. Права е Нина, на която отлично би подхождала ролята на картечарка, това си е баш комунистическа революция. Само една класическа сталинистка революция може да помита с такава ярост кадри и да поставя на тяхно място престъпници – я заместник министри, я областни управители. Както вече се е случвало след 1944-та година. Ясни са и враговете на народа – тези, които с ежедневните си оскърбления към бандата на Орешарски пречат на правителството да извършва благородни дела в полза на социално слаби и обществено огнетени.

Още не са започнали да трепят потисниците на прогресивна България, но вече на хоризонта е Бисер Миланов – Петното, който заявява, че „щом правителството не може да се справи с платените протестиращи, неговата организация ще създаде доброволни формирование и ще ги излови само за десет дена“. Апашът си е внушил, че представлява организация, именувана на най-големия дефицит в неговия живот – „Свобода“. Неговата дебела криминална биография започва с дребни кражби и достига професионализъм в съпротива срещу полицай и нанасяне на средни телесни повреди. При такава градация в професионалната кариера няма по-подходящ за смазване на съпротивата срещу народната власт на Станишев.

Аха да попитам какво прави един регистриран престъпник в Министерски съвет и се сещам за примери от комунистическата история, когато криманални отрепки като Шахо-циганина убиват зверски гнили интелигенти в ловешкия концентрационен лагер „Слънчев бряг“. 

Цялата среща при премиера преминава в тона на познатата от филмовия епос комунистическа конспирация. Даже не липсват нелегални, които според Спас Колев от „Бързи смели, сръчни“ ( името на организацията му е различно, но беше твърде тъпо за да го помня), прииждат на пълчища от провинцията и наемат квартири с гнусните пари на Сорос.

 Вече предвкусвам, че ни очаква яка деветосептемврийска есен, в която здравите сили на революцията ще дадат отпор, до последна капка кръ, в на платените империалистически агенти по площадите. Няма да питам кой ще финансира операцията по оцеляването на комунистическата власт. Филмът съм го гледал и знам, че е продуциран в рубли. Нито кой изправи тези интелектуални чучела в защита на правителството.

Познавам фолклора и знам, че Анка лъска цевта на някой червеноармеец, а Шахо е спазарил опрощение на престъпленията срещу силови услути за властта. Дори не ме вълнува, дали „Ла марионета“ Орешарски усеща вонята от блатото , в което затъва. Преди седмица писах, че всичко което може българския комунист е да насъсква и противопоставя. Малко по-рано констатирах, че днешните комунисти изумяват със своята политическа дебилност. С легитимацията на гореописаните карикатури, Станишев, Миков, Манолова преминаха отвъд границата на изумлението.

Доскоро изпитвах съжаление към нормалните социалисти, срамени по-толкова недостоен начин от своите инфантилни водачи. Спрях да изпитвам съчувствие, когато видях с какво настървение се нахвърлят върху „блажни“ постове на областни управители, заместник-министри и членове на фирмени бордове. Нали това е революция, а след нея обикновено се граби.

Та ако февруарците на картечарката Нина са правили революция, за да докарат сегашното нагло управление на Станишев и Орешарски,нямам нищо против нашата кампания за изчистване на олигархията да бъде наричана контрареволюция. Нещо като противоотровата, която се дава на летално заразен организъм.

30 коментара

  1. “Започна изкореняването на 50 дървета по бул. “България” в Ловеч, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Според общинските служители дърветата, които ще бъдат премахнати, са болни и в лошо състояние. Ще бъдат отрязани предимно липи, на които кореновата система е хоризонтална, повърхностна, заради което се наблюдава повдигане на плочки около дърветата. На тяхно място ще бъдат засадени нови 53 дървета, обясняват от общината. Новите видове ще бъдат едроразмерни дъбове, които са подходящи и се развиват добре в градска среда.”
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=604958
    Мога да пусна още линкове, от които да стане ясно дори и на дървени глави кестенови, че в Ловеч бяха отрязани, къде основателно, къде не, липи. След като дори по един такъв елементарен въпрос, свързан с града и лесно проверим в Гугъл, нашето приятелче демонстрира не само незнание, но и твърдоглавие, граничещо с идиотизъм, то какво ще стане, ако се доверим на мненията му по някои малко или много по-сложни теми?

  2. Напротив, кестенче, приемаме чужди мнения, но от умни и компетентни хора. Неграмотни тъпанари като теб и тук си имаме предостатъчно, с лопата да ги ринеш.

  3. А и да не забравя – поздрави от комунистите !

  4. “А в нашето градче си отрязахме липите, а не кестените, ама за теб това е все едно, все дърво.” – напротив, точно кестените махнаха от общината, уж само тези които са “болни , а покрай тях и здравите >>>> точно за такива като теб няма разлика между кестен и липа . И ВСИЧКИ МЪЛЧАХТЕЕЕЕЕ като упоени. Единственото , което се сетих и направих беше да сигнализирам БТВ . Те отразиха събитието много кратко в една от емисиите си. Както и да е.

    Това ,което се опитвам да кажа е , че имате една много красива природа и чист въздух в Ловеч, но хората ви се задушават от глад и безработица , никакъв бизнес , никакво развитие в града, а сте областен град… нищо. Дори Троян не е толкова зле. Отивате към единение със северозападналите градове , и това ЩОТО СТЕ МНОГО УМНИ , ОТВОРЕНИ И НЕ ПРИЕМАТЕ ЧУЖДО МНЕНИЕ! Всеки си жъне това което си е посял или не жъне , ако не е сял нищо .
    Аре останете си със здраве драскачи самовлюбени!

  5. Кестен, мраш при Минчо и Милко да ревеш за отсечените дървета по булеварда не тук

  6. Жълтите гнусотии са цитирани от теб, кестенче, колкото и да не разбираш какво точно постваш тук. А в нашето градче си отрязахме липите, а не кестените, ама за теб това е все едно, все дърво.
    Дудука е лайно от класа и нищо чудно да лапа скришом от камерите рязания на Ердоган. Парите не миришат, а за курви като него връткането на палачинката си е ежедневие.

  7. И да не забравя – по повод това, че Бареков бил дудук , да кажа. Незнам може и да е , може и да не е , но към днешна дата успоредно с гафовете на ГЕРБЕРАСТИТЕ това журналистче ЕДИНСТВЕН ИМА КУРАЖА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ЕРДОГАН И КАТО МЪЖ ДА МУ КАЖЕ В ОЧИТЕ , че Турция е длъжник на България. >>>

    Еехх , какво ли щеше да бъде ако всички дудуци бяха толкова патриоти??

    Но един дудук и един Сидеров >> малко са птичките за пролет , при толкова много женчовци в политиката …

  8. Жълтите гнусотии са ти в главата, както и намеците за които говориш . А иначе – аз нямам претенции да съм “от интелигентните” . Чудя се само – дали вие от Ловеч, поради тази причина , че сте много “интелигентни” сами си отрязахте кестените , /щото ви простеят/ и не ги заменихте с КАНАДСКИ ДЪБ /за тежест хихих и респект/ >>>> после кой бил и кой не интелигентен!!

  9. Ами чети, ограмотявай се тогава. С ник като този “кестен”, цитати на Дудука- свиркаджия и жълти гнусотии със сексуални намеци не показваш кой знае какъв интелект.

  10. “Кестените в казармата бяха на най-ниското стъпало в йерархията, малтретирани и унижавани от всички останали войници.” – хихи вярвам ти , аз не мога да го твърдя защото не съм ходила в казармата, точно толкова , колкото и не съм от София! – ххихихи

  11. Кестен – подигравателно обръщение към гъзарчетата от София, най-често първо поколение столичани от крайните квартали или селяни от околностите на столицата. Кестените в казармата бяха на най-ниското стъпало в йерархията, малтретирани и унижавани от всички останали войници.
    Когато напишеш в търсачката “дудук”, незнайно защо излизат Барека и описанието на френска любов.

  12. А ето и още нещо за Плевньо – /без да говорим за офшорките, обещавам/ :
    “Най-приближеният човек на Росен Плевнелиев, смятаната за истинската първа дама и в държавата, и в сърцето го напуска. Прессекретарят на президента Мария Иванова вече е взела решението да си подаде оставката на „Дондуков” 2, а подчинените й разкриха, че тя всеки ден рони сълзи от ярост, след като се наложи да замазва с извинения кашите на Плевнелиев, научи „Всеки ден”.

    Мария Иванова е на път да се раздели с огромните си правомощия – с всички атрибути на властта, които според администрацията на „Дондуков” 2 ползва като носни кърпички. От дни Иванова е буквално потопена в риненето на поредните гафове на Плевнелиев, което я вкарало в перманентна нервна криза.

    Още повече, че самият президент се оправдавал, че невежеството на хората около него – в това число и пиарката му, го подвеждало да прави грешни ходове. Което направо взривило Иванова, тъй като освен протоколни грешки Плевнелиев сервирал и държавнически гафове.

    Всъщност, откакто любовната им афера лъсна, Мария не е на себе си. Макар и добре пазена в тайна от няколко години, връзката им стигна до съпругата на държавния глава Юлияна, която през цялото време е била първа дружка с Иванова. Скандалът между двете бил неминуем, макар първата дама също да поддържа твърде близки отношения с колегата си Камен извън семейното гнездо.

    Цялото това напрежение в президентството, личните отношения и опитите да прикрие интимната си обвързаност на работното място накарали Мария да обмисли напускането си.

    Последните дни съвсем докарали пиарката до решението за бягство. „Дондуков” 2 за седмица се оплете в чутовни лъжи, опитвайки се да замаже колосалната грешка с изгонването на българските медии от вечерята за края на Рамазан Байрам, на която присъстваха Плевнелиев, главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и турският вицепремиер Бекир Боздаг.

    От президентството пуснаха прессъобщение, че държавният глава не е имал двустранна среща с представител на Турция и не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. На сайта на президентството обаче снимка доказа точно обратното – че Плевнелиев е имал самостоятелна среща с Боздаг. Отделно турски медии, чиито представители присъстваха на ифтара, цитират президента по въпроси от двустранен характер.

    И това не са първите гафове на Плевнелиев. Президентът илюстрира българските красоти с колорадски пейзаж в речта си за Нова година. Дипломатически гаф сътвори още при първото си официално домакинство, като се обърна към чешкия президент Вацлав Клаус и делегацията му като към поляци и говори за Чехословакия. На 24 май при посещението при папа Бенедикт XVІ, за да покаже езикови познания, пък говори на немски, а не на български. В речта му за 3 март пък беше написано, че турското робство у нас е било за 50 години. Точно така го прочете Плевнелиев и в изявлението си.”

    Ама за неговите гафове “протестиращите” са слепи , а и как да не бъдат такива – нали все в едно гърне пърдят с Плевнята и един им вдига капака за да ги кешира – Прокопиев, Пашата и цяла клика бгмонополи / които имат интерес в БГ да е вечна анархия и криза > щото от това печелят!

    Както и да е прост народ , слаба държава!

  13. Дебел , виж прочети нещо повече за кестените и се поограмоти малко . Един жокер от мен имаш / реванш за песничката/ – кестена държи първенството в превръщането на въглеродния диоксид в кислород /годишно/в литри/ . Има и др. качества, за които ако искаш сам можеш да потърсиш нещо – примерно в гугльо.

    А иначе по повод ревящия за сюнет Чехлю Плевнята – чети и днес какво е сътворило това недоразумение на природата : “Прокопиев и Борисов подготвят масови народни протести и обсада на парламента. Защо президентът Плевнелиев отказа да отиде на дебатите за бюджета? Той беше поканен от председателя на Народното събрание Михаил Миков и мнозинството, за да чуе цяла България как държавният глава ще мотивира отказа си да приеме актуализацията. Кой голям политик би пропуснал да говори едновременно по 4 национални телевизии и да защити пред народа правото си да упражнява контрол върху правителството?

    Обяснението е само едно – явно Плевнелиев има информация какво предстои да се случи вън и около парламента в петък.
    Менторите на Плевнелиев – Прокопиев и Борисов подготвят масови народни протести и обсада на Народното събрание. За разлика от наивниците, които ще идат в пленарната зала, ще ги замерват с домати и ще ги обиждат на боклуци, Плевнелиев ще се скрие в някоя от луксозните си вили и от там ще наблюдава масовите ексцесии.
    Бягството на Плевнелиев от парламента доказва, че така наречените “спонтани митинги” са всъщност добре организирани и за тях достига изпреварваща информация до т. нар. държавен глава.

    Николай Бареков”

  14. Алоууу , платените протестиращи , като сте толкоз умни красиви и демократи и виждате сламката в окото на Орешарски, що не видите и гредата в окото на Плевньо Офшорката??/ Продажни копелета , на “червените боклуци” и на малкия пръст не можете да се опрете!!!

  15. Замученный дорогой,
    Я выбился из сил.
    И в доме лесника я
    Ночлега попросил.
    С улыбкой добродушной
    Старик меня пустил.
    И жестом дружелюбным
    На ужин пригласил.
    ………………………………
    На улице темнело,
    Сидел я за столом.
    Лесник сидел напротив,
    Болтал о том о сем.
    Что нет среди животных
    У старика врагов,
    Что нравится ему
    Подкармливать волков.
    ………………………………..
    И волки среди ночи
    Завыли под окном.
    Старик заулыбался
    И вдруг покинул дом.
    Но вскоре возвратился
    С ружьем на перевес:
    “Друзья хотят покушать,
    Пойдем приятель в лес!”
    https://www.youtube.com/watch?v=dzk-oRi8um8

  16. “Червени боклуци” = боклуци, които, за разлика от обикновените такива, имат и едно положително качество – имат цвят, който мнозина харесват.

  17. Иво Райнов, ама ти си бил много, много , ама много проЗД!!!!

Comments are closed.