anka1208131Иво Райнов

„Ние през февруари направихме революция и свалихме Бойко Борисов и няма да позволим сега контрареволюцията на Сорос да обезсмисли усилията ни!“. С такава, позабравена от времето на ранния социализъм, патетика „революционерката“ Нина Гергова се кълне във вярност на премиера Орешарски в петък. Гневната дама представлява една от казионните псевдограждански организации ГИНОД (Гражданска инициатива за нов обществен договор ). Абстрахирам се от факта, че откакто чух името на организацията натрапчиво извикват в съзнанието ми асоциации с геноцид и идиот, но няма как да не бъда впечатлен от погледа на тази гневна метежничка.

Подобен огън са бълвали само очите на легендарната героиня от комунистическия фолклор Анка Картечарката. Естествено българската картечарка не пропуска да отправи и един откос по медиите, които вместо да показват добрите дела на тяхното правителство 50 дена започват новините с барабани и протести. Гледайки Нина в паметта ми изплува един позабравен образ на фанатичната комунистка, способна да обича до полуда всяка щуротия на своята партия и да мрази с неистова злоба, този който посяга на любовта и. Велик хуманизъм е улицата да свали Борисов, мракобесие и реваншизъм е, когато същата улица посяга на Орешарски, Станишев и прочие мерзавци.

Народно благо е отстраняването на Цветанов, комплот на продажни гниди посегателството върху мафиота Пеевски. Права е Нина, на която отлично би подхождала ролята на картечарка, това си е баш комунистическа революция. Само една класическа сталинистка революция може да помита с такава ярост кадри и да поставя на тяхно място престъпници – я заместник министри, я областни управители. Както вече се е случвало след 1944-та година. Ясни са и враговете на народа – тези, които с ежедневните си оскърбления към бандата на Орешарски пречат на правителството да извършва благородни дела в полза на социално слаби и обществено огнетени.

Още не са започнали да трепят потисниците на прогресивна България, но вече на хоризонта е Бисер Миланов – Петното, който заявява, че „щом правителството не може да се справи с платените протестиращи, неговата организация ще създаде доброволни формирование и ще ги излови само за десет дена“. Апашът си е внушил, че представлява организация, именувана на най-големия дефицит в неговия живот – „Свобода“. Неговата дебела криминална биография започва с дребни кражби и достига професионализъм в съпротива срещу полицай и нанасяне на средни телесни повреди. При такава градация в професионалната кариера няма по-подходящ за смазване на съпротивата срещу народната власт на Станишев.

Аха да попитам какво прави един регистриран престъпник в Министерски съвет и се сещам за примери от комунистическата история, когато криманални отрепки като Шахо-циганина убиват зверски гнили интелигенти в ловешкия концентрационен лагер „Слънчев бряг“. 

Цялата среща при премиера преминава в тона на познатата от филмовия епос комунистическа конспирация. Даже не липсват нелегални, които според Спас Колев от „Бързи смели, сръчни“ ( името на организацията му е различно, но беше твърде тъпо за да го помня), прииждат на пълчища от провинцията и наемат квартири с гнусните пари на Сорос.

 Вече предвкусвам, че ни очаква яка деветосептемврийска есен, в която здравите сили на революцията ще дадат отпор, до последна капка кръ, в на платените империалистически агенти по площадите. Няма да питам кой ще финансира операцията по оцеляването на комунистическата власт. Филмът съм го гледал и знам, че е продуциран в рубли. Нито кой изправи тези интелектуални чучела в защита на правителството.

Познавам фолклора и знам, че Анка лъска цевта на някой червеноармеец, а Шахо е спазарил опрощение на престъпленията срещу силови услути за властта. Дори не ме вълнува, дали „Ла марионета“ Орешарски усеща вонята от блатото , в което затъва. Преди седмица писах, че всичко което може българския комунист е да насъсква и противопоставя. Малко по-рано констатирах, че днешните комунисти изумяват със своята политическа дебилност. С легитимацията на гореописаните карикатури, Станишев, Миков, Манолова преминаха отвъд границата на изумлението.

Доскоро изпитвах съжаление към нормалните социалисти, срамени по-толкова недостоен начин от своите инфантилни водачи. Спрях да изпитвам съчувствие, когато видях с какво настървение се нахвърлят върху „блажни“ постове на областни управители, заместник-министри и членове на фирмени бордове. Нали това е революция, а след нея обикновено се граби.

Та ако февруарците на картечарката Нина са правили революция, за да докарат сегашното нагло управление на Станишев и Орешарски,нямам нищо против нашата кампания за изчистване на олигархията да бъде наричана контрареволюция. Нещо като противоотровата, която се дава на летално заразен организъм.

30 коментара

  1. Лумпенияда

    Лумпенияда на площада.
    Кои герои са тъдява?
    Радан и скромната кохорта,
    Натирени от Парламент- комфорта.
    Евгени -танка е на първа линия,
    покрай рояла с петолиние?!
    Сугарев,виден клиновед,
    гладува все, срещу врага заклет.
    А Кунувица приласкана,
    в костюм на дясна повлекана.
    И Сороските Не-Пе О-та,
    забъркали за миг комплота.
    “Протестна мрежа” на невежа,
    в която липсва мисъл свежа!
    Сал заклинания във нета,
    и скука пълна в Интернета.
    Към всички Цецови отряди,
    на футболните ретрогради.
    А разпищолени момчета,
    замерят всички със павета.
    Идеи йок. Навред страдание!
    За лумпените – състезание!

  2. След гражданската война в Русия един селянин отива да кандидатства в комунистическата партия. Връща се от изпит пред комисия – не го приели. Съседите му го питат:
    – Какво стана?
    – Заставам пред комисията, а председателят ме пита – ти участвал ли си в белогвардейски банди? И аз казвам – да… И не ме приеха.
    – А защо не каза “не”?
    – Как да кажа “не”, като сам атамана на бандата пита…

  3. Ще продължавам да публикувам, докато Иво Райнов не признае , че е в заблуждение – ”

    ПР-те на президента пак с нелеп опит да вдъхнат живот на замиращия протест.Кришнарят Асен Генов е пръв съветник на “президента” Росен Плевнелиев, научи АФЕРА. Самият президент на няколко пъти сам обявява, че се среща с блогъри, но упорито крие тяхната самоличност. Обитателят на “Дондуков” 2 е имал поне 3 срещи с т.нар. “блогър” Асен Генов, който е и основен двигател на анти-правителствените протести. Нещо повече, президентът обещал пълна подкрепа от институцията за действията на Генов и компания.

    Богато финансираният, но не отчитащ се, бивш кришнар не спира да плете планове заедно с други “соросоидчета” от типа на Антоанета Цонева, Тихомир Безлов, Красен Станчев, Иван Бедров и т.н. Близостта на президента с протестърите обаче минала границите на нормалните отношения, за това говори и нервността на държавния глава, който седмици наред допуска гаф след гаф. Принизяването на президентството в център за активни мероприятия срещу правителството не остава скрито за управляващите, както и за депутатите от БСП и ДПС. Те обаче не искали да слизат до нивото на Плевнелиев и уличната му компания. За симбиозата между държавен глава и съмнителната шайка протестиращи говорят и упоритите защитни писания, които Генов, Бедров, Цонева и сие изливат, ако някой критик на президента се реши да обяви публично своята позиция.

    Издънването на протеста обаче върви с пълна сила. Акцията на протестърите във вторник вечер по обявяване на събраните дарения за загиналите миньори в “Ораново” мина всички граници. Зорница Миткова, служителката на фирмата на ПР-ката на служебния премиер Марин Райков – Ивет Добромирова, не можа да преброи парите, които софиянци са пъхали седмици наред в луксозната кутия, чието брандиране струва не по-малко от 50 евро. Вместо да даде отчет за събраните пари, Миткова обвини правителството, че било виновно за всички трудови злополуки, бедствия и аварии. Бунтовническата и антиправителствена телевизия БТВ обаче отново изкара Миткова обикновена протестираща гражданка. За тези, които бързо забравят, припомняме, че Зорница Миткова вече над два месеца изкарва заплатата си като професионална протестърка. Сутрин показва средни пръсти на депутати, праща СМС-и на журналистите, координира блокирането на периметъра около НС, преследва по улиците и блъска Мая Манолова. Същата девойка бе пратена на третия ден в БТВ за да обяснява, как протестът срещу правителството е протест на красивите, умните и богатите. Точно това определение обаче се превърна в ковчег на протестърите, които изгубиха всякакъв шанс да получат подкрепа от обикновения български гражданин, нефинансиран от олигархичните кръгове на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и самозабравилия се лидер на групировката ГЕРБ Бойко Борисов.

    Без финансиране в последните дни е останал и Теодор Михайлов, който организираше т.нар. “пърформанси”. Същият Михайлов е известен с високите хонорари, които иска за заснемането на ТВ-клипове или участия в ТВ-продукции. Разработчикът на т.нар. “антиправителствена информационна служба” Николай Стайков, бивш служител на Иво Прокопиев, се видял в чудо, защото вече не знаел с какво да пълни сайта, който направил с пари от кръга “Капитал”. ПР-та в сянка на Плевнелиев, Ивет Добромирова изпаднала в депресия и в последните дни се е покрила. ПР-та на служебния премиер се притеснила и от факта, че може да й се наложи да доказва с какви средства е придобила апартамент за 1 млн. лева на площад “Народно събрание”.

    Протестърите се надявали, че ще изкарат още две седмици на сухо и след това ще получат помощ от Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Самият Борисов обаче започнал да се замисля, че май е по-добре да отложи искането за предсрочни парламентарни избори. Поредният обрат в решението му дошъл след като се запознал с последното изследване на “Галъп”. Плевнелиев пък отново решил да отиде на море, като за пореден път излъга българските граждани, които бяха уверявани, че “президентът няма да почива и през целия месец август ще работи активно”. Някой да е чувал и виждал Плевнелиев от петък, ако не броим интервюто му за БНР в неделя за БНР, което всъщност може да е запис. Понеделник, вторник, а и в сряда няма информация за ангажиментите и програмата на работещата ирландска пастирка, пардон, президент.”

  4. Преди време написах ” kesten-14.08.2013 на 14:48 (UTC 3) Link to this comment

    Алоууу , платените протестиращи , като сте толкоз умни красиви и демократи и виждате сламката в окото на Орешарски, що не видите и гредата в окото на Плевньо Офшорката??/ Продажни копелета , на “червените боклуци” и на малкия пръст не можете да се опрете!!!

    А ДНЕС – “Росен Плевнелиев беше син на партията, който изработи първия си милион, след като изработи своите комшии българомохамедани” това разкрива в интервю за в. “Галерия” Тодор Карастоянов, създател и главен редактор на в. „Югозападни вести“, седмичник за Пиринския край. Изданието излиза почти две години – от ноември 1991 г. до юли 1993-та и било финансирано от Росен Плевнелиев и настоящия винар Иван Тодоров (собственик на марката Todoroff). По думите на Тодор Карастоянов в биографията на Плевнелиев няма германска авантюра, нито шестмесечно хипарско скитане и спане по пейки и паркинги.

    Плевнелиев и Тодоров са първите „щастливци“, които през 1991 г. получават официална квота от министъра на труда и социалните грижи Емилия Масларова за износ на работна ръка в обединената вече Германия, разкрива пред “Галерия” Тодор Карастоянов. И продължава с още подробности за бизнес биографията на Плевнелиев: Тогава такова разрешително не се даваше на случайни и непроверени хора. Официалната квота е за 200 души строителни работници, набрани от Чеча, Неврокопско, където е родният край на президента. Повечето жители там са българомохамедани. Покрай тях посредническата фирма „Ирис Интернешънъл“, със собственици Плевнелиев и Тодоров, тайно изнася още 400 души. Те работят на черно, добавя Карастоянов. “Вестникът им служеше за пералня на парите, изкарани в Германия. През 1993г. немските служби за сигурност дори обискираха офиса на фирмата “Ирис Интернешънъл” в Руселхайм. Преди да им тръгне бизнеса, Плевнелиев и Тодоров правиха хороскопи пред ГУМ в Благоевград” разказва още главният редактор на “Югозападни вести”, издаван някога от днешния президент на България.

    Пред журналистката Елена Дюлгерова Тодор Карастоянов обяснява, че е решил да даде това интервю, след като в неделя, в предаването „Неделя 150“ по БНР, настоящият държавен глава Росен Плевнелиев даде пространно интервю, което преляло чашата на търпението му.

    Той разказваше с топъл глас колко е горд, че е седял предишната седмица на приема в резиденция „Кричим“ между вицепремиера на Турция Бекир Боздаа и българския главен мюфтия Мустафа Хаджи. И как всички ние трябва да си научим урока и да си напишем домашното по толерантност и как, за да не го гледат как консумира, той дал знак на началника на протокола да не допуска българските журналисти до срещата. Е, тука вече ми кипна! Спомних си Росен Плевнелиев през октомври 1991 г. – току-що го бяха назначили за бизнесмен, а той от своя страна ми предлагаше да ме назначи за главен редактор. Не смееше да ме погледне в очите. Беше комплексиран и притеснен… Тогава той просто беше синът на Асен Плевнелиев – секретар на ОК на БКП в Благоевград по време на царуването на Владимир Сандев (първи секретар на Окръжния комитет на БКП). Преди да стане бизнесмен след 1989 г., Плевнелиев беше комсомолски секретар – и днес да ми се възмущава от възродителния процес, от СССР и да громи с патос комунистите и ДС ми звучи доста цинично. Ето затова реших да говоря, уточнява Тодор Карастоянов още в интервю за в. Галерия.

    ЧЕТЕТЕ ДИВЕТЕ СЕ И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА!!!!!! УМНИЦИ!

  5. Кестен, много кофти трева пушеш брат’чед, верно си пиеш хапчетата през два дни и ти личи. Зле, много си зле и все по-зле ставаш. Не спираш да се зъбиш на всички, които имат различно от твоето мнение. Какви отсечени кестни, какви пет лева сънуваш посред бял ден, марш веднага при офталмолога на преглед.
    Алоо брат’чед, ти да не си мисионер от Църквата на Летящото Спагетено Чудовище ?

  6. Дали? Да съм се жегнал, да съм се жегнал, ама като сам съм си избирал ника колко ли съм се жегнал от бръщолевенето на едно идиотче? 🙂
    Иначе се зъбя, за да поддържам лекичко огъня в отпускарския сезон, че иначе тук всичко е почти замряло…. Оборот да има…

  7. Ти като обиждаш на ник , не се брой , а сега като ти отвърнах по същия начин се жегна. После тревата ми била кофти, ок , а на теб кое ти е кофти че не спираш да се зъбиш?

  8. Верно е, че не ставам от креслото. Затова тежа над 150 килограма. Освен това съм с близо 8 диоптъра. Трудно се движа, почти не виждам, вярвам на написаното, нямам избор.
    Но при теб вариантите са два: или е кофти тревата, която пушиш, или не си пиеш редовно хапчето.

  9. Ей дебелунгер , още тогава се запознах с проекта, знам и каква е била СУМАТА по него и за какви направления >.> ГОВОРИМ ЗА ТОВА, ЧЕ ИЗСЯКОХА ПОВЕЧЕ ДЪРВЕТА ОТКОЛКОТО БЯХА ОБЯВИЛИ И ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ БЯХА КЕСТЕНИ >>>>> поне да бяхте се разходили и с очите си да видите , а не само от кревата да четете и сляпо да вярвате на това кой каквото ви подхвърли като информация >>>>>> тъпанари!

Comments are closed.