30-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 01 август около 03.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.29 промила. На водача е съставен акт за административно нарушение и му е издаден талон за кръвно изследване. Образувано е досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 53-годишен мъж, който на 31 юли е установен да управлява лек автомобил по бул. «Освобождение» след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,47 промила.

44-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 01 август, на ул. «Търговска» 11 в града,  е повредил странично огледало на лек автомобил  “Опел”.  По случая е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1 от НК и работа продължава.

 

На 31 юли  след получен  сигнал  и последвали процесуално-следствени действия, в жилище в град Троян, служители на местното полицейско управление са открили и иззели  476 кутии, с цигари без български акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон. По случая е образувано досъдебно производство, а 57-годишния, криминално проявен обитател на жилището е задържан за срок от 24 часа и работата продължава