В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 18-годишен младеж от града, който на 23 август е установен да държи в дрехите си полиетиленов плик със съдържание на бяло кристалообразно вещество с общо тегло 4 грама. При извършен полеви нарко-тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.

На 24 август в РУ Ябланица е задържан 29-годишен мъж от Плевен, след като в с. Златна Панега при извършена полицейска проверка на управляван от него лек автомобил, в табакера до скоростния лост полицаите са открили 2 цигари със зелена тревиста маса. При полеви тест вещетвото е реагирало на канабис.

В РУ Ловеч е задържан 31-годишен мъж от с. Лисец, който на 26 август в Ловеч около 01,50ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че  държи 4 хартиени пакетчета с бяло кристалообразно вещество и с общо бруто тегло 3 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на  метамфетамин. По случая е облразувано досъдебно производство и работата продължава.