На 26.09.2019г. около 16.15ч. в с.Румянцево, 44-годишен мъж от Плевен при управление на лек автомобил «Мерцедес» е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е  ударил челно в движещия  се насреща товарен автомобил “Даф”.  В резултат на инцидента с порезна рана на ръката е водачът на «Мерцедес»-а. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.   На 44-годишния плевенчанин е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Вчера около 07.30 часа на ул. «Васил Левски» в гр.Троян, 27-годишна жена при управление на лек автомобил, на права пътна отсечка очертана с маркировка и сигнализирана с пътен знак д-17, не е пропуснала и е блъснала 11-годишно момиче, което е пресичало. Детето е прегледано в болница и освободено. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна , съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

На 26.09.2019г. около 07.15 часа на път I-4  София-Варна, на прав участък в землището на с.Микре, лек автомобил “БМВ”  управляван от 44-годишна жена от Габрово  при движение посока София, предприема  маневра изпреварване на друго МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно с идващия от посока София лек автомобил “Мазда 323 ф”, управлявано от 47-годишен мъж от с.Галата.

В резултат на тежкия удар на място са загинали водачът на «Мазда»-та и 26-годишен пътник от същия автомобил, който е пътувал на предната седалка. Трети мъж от Мазда-та, на 44-години е откаран за лечение в плевенска болница. Водачката на «БМВ»-то и пътуващата в него 54-годишна жена са без наранявания. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

На 26 септември около 21.40ч. на ПП I-4, км.23+600 /София-Варна/ лек автомобил «Рено» управляван от 57-годишен мъж от София при движение с несъобразена с атмосферните условия скорост и мокра пътна настилка, е загубил контрол над автомобила, напуснал е пътното платно и се е преобърнал. Водачът е с леки наранявания в областта на кръста, без опасност за живота. Пробата му за алкохол е отрицателна. Съставен му е акт по ЗДВП.