Обща снимка пред сградата на Община Ловеч си направиха общинските съветници след края на последната сесия на 26 септември. Всички, начело с председателя на ОбС Петър Цолов, бяха във видимо приповдигнато настроение. Това съобщават от Общински съвет Ловеч.

Днешното заседание премина при дневен ред от 20 точки, като две бяха внесени по съкратената процедура. Едната беза временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ловеч и на кметове на Александрово, Дойренци, Малиново, Радювене, Славяни и Слатина за времето от обявяването на резултатите от изборите на 27 октомври 2019 г. до полагане на клетва от новоизбраните кметове.

Втората нововнесена точка се отнася за одобряване на проект за изменение на ОУП на гр. Ловеч за у.п.и. XV-161 (нов поземлен имот с идентификатор 43952.504.173 по Кадастралната карта на гр. Ловеч) от кв. 314. В Община Ловеч е постъпило заявление от „ЛИДЛ България ЕООД ЕНД КО“ КД, с което е внесено искане за съгласуване и одобряване на проект за изменение на Общ устройствен план на гр. Ловеч за у.п.и. XV-161, кв. 314 по плана на зона ЕЖК, гр. Ловеч.

Двете точки са приети.