Павлин Иванов

Шефът на НАП Ловеч Виктор Стойчев е уволнен дисциплинарно! Информацията е потвърдена и от самия него и от централата на Данъчната администрация в София.

Формалният повод за заповедта за уволнение е „неоторизиран достъп до информационните системи на НАП“!

Съжалявам, но не мога да не заема страна, съзнавайки, че моя коментар ще изглежда необективен от професионална гледна точка. И той е такъв.

Историята накратко:

Виктор Стойчев, доказано е интелигентен човек. Член е на МЕНСА България. Заради интелекта, качества и уменията си попада в листата на общински съветници от ПП ГЕРБ Ловеч през 2015 г., като част от гражданската квота.

Става ясно, че политиката на ПП ГЕРБ Ловеч водена еднолично от кмета Маринова след спечелването на кметското място, далеч не е нито по предизборната програма, нито за доброто на гражданите на Ловеч. Стойчев е един от хората, който се опитва да се противопостави на всичко пошло, което става под давление на кмет Маринова и го прави.

Последствията не закъсняват.

Съпругата на Стойчев е подложена на служебен тормоз в Здравната каса в Ловеч, където тя работеше.

Следва нова серия. Общината уж базирайки се на негов пост във Фейсбук!, се самосезира и изпраща сигнал до Социалните, че детето на Виктор Стойчев е в риск. Започва проверка, която има за цел да установи, дали собственото му дете живее в апартамента на семейството, дали имат вътрешна тоалетна и ред подобни срамни, за който и да е нормален човек въпроси.

За съжаление, тормозът над семейството не спира. Виктор Стойчев е принуден да напусне Общински съвет Ловеч за да запази семейството си.

И закономерното не закъснява. Вчера, под давление на местната баба Вуна, пристига заповедта за дисциплинарно уволнение на един умен, честен и достоен човек и истински професионалист.

Браво за екипната работа на баба Вуна и нейните приятели, от различни „политически“ формации, служби и откровени мискини! Успяхте да отстреляте един нормален човек! Браво!

И да попитам:

Как така, за огромен пробив в масивите на НАП, станали достояние на целия свят и станахте за смях, няма ни един уволнен нехранимайко работещ в данъчната администрация, а за измислен неоторизиран достъп, уволнявате достоен човек?

Как така не виждате вашите служители, които злоупотребяват с данъците на хората, на това отгоре ги и пазите, а си слагате подписите под жалкото листче за заповед с подобни мотиви?

И към цялата банда замесена в този случай:

Рано или късно, всички, ама всички ваши кирливи ризи ще излязат на показ! Всичките ви нагли схеми ще станат публични, с необходимите доказателства. Това са инструментите на медиите и обществото – публичността. Да изкарват кирливи ризи, да сритват дебелите задници на мискините и крадците и да допринасят за изчистването на обществото от „гнилите ябълки“.

Да стига толкова с вас, а?