Малкият салон в читалището на село Дойренци се оказа тесен, за да побере всички желаещи да присъстват на предизборната среща с кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова. И тук стана ясен първият проблем на селото, който не може да бъде решен от години – големият салон в читалището с 550 места, е затворен, защото се руши, както и сцената. Имало е готов проект по време на предишното управление, пари за ремонт на още няколко читалища са били осигурени, но ремонтите така и не са направени. Къде са парите – може би някой от общината трябва да отговори.

С това как да се променят нещата, за да стане прозрачна работата на общинската администрация и на екипа на кмета на общината, започна представянето си Радина Банкова. “Местното самоуправление трябва да загърби всички политически модели, които се оказаха неуспешни, и да се обърне с лице към грижите, потребностите и проблемите на гражданите от Ловеч и от селата. В момента липсва какъвто и да е контакт между хората и управляващите лошо е качеството на извършваните услуги – както от страна на администрацията, така и в сферата на всички останали услуги, допълни Радина Банкова.

Кметът и екипът му трябва да работят за всички, а не за една малка група с частни интереси. Затова избрахме за наше мото “Бъдеще за Ловеч!”, защото не променим ли ситуацията, не инвестираме ли в младите хора – градът ни е обречен на окончателно замиране. Не дойдат ли млади специалисти – добри професионалисти, на работа в Ловеч, всичко е пред провал – в болницата няма лекари, в образованието много учители се пенсионират, в малкия и средния бизнес няма желаещи млади хора, които да започнат работа. Причината за това е в липсата на условия за добър живот, за добро и сигурно заплащане, за забавления, каквито искат младите, но – всичко това може да се промени – бавно, трудно, с много усилия, но може”, категорична е Радина Банкова.

Макар и голямо и будно село, и Дойренци има своите проблеми, както останалите села в общината. По думите на Марияна Хитова, кандидат за кмет на селото за пети мандат, питейната им вода, която е от местен водоизточник, е със завишени нива на нитратите и хората са принудени да купуват минерална вода. От четири години нито една улица в селото не е била ремонтирана. Рушат се сградите на училището и на здравната служба, които сега са затворени, обрасли в бурени. Обявени са за продажба, но до момента купувачи не са се появили. Не са доволни и от сметосъбирането – два пъти в месеца, особено през лятото, според хората, е крайно недостатъчно, а и една част от контейнерите са с повредени капаци.

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

 

 

Comments are closed.