Окръжна прокуратура- Ловеч разследва пътнотранспортно произшествие със загинал младеж

На 12.01.20120 г. е образувано досъдебно производство за причинена смърт на 19-годишен младеж от гр.Ловеч, вследствие ПТП. Това съобщават от Апелативна прокуратура Велико Търнов. От първоначалните данни по делото се установява, че пострадалият е напуснал дома си  вечерта на 10.01.2020 г. около 21:00 ч. със собствен лек автомобил, за да се срещне със свои приятели.

До преди полунощ се намирал в града, като бил забелязан на различни места. Около 23:20 ч. бил забелязан с автомобила да се движи по околовръстния път Троян-Плевен, в района на транспортния тунел.  След като не се прибрал през нощта, рано на следващата сутрин близките му уведомили полицията.

Било започнато издирване и на 12.01.2020 г. около 10:00 ч. автомобилът бил намерен встрани от надлеза за кв.“Гозница“. Движейки се в посока гр.Плевен, автомобилът е преминал през ограничителната мантинела и след сблъсък в подлежащия скат е попаднал в ниската част, обрасла с храсти.

Извършен е оглед на местопроизшествието, изискани са записи от камери за видеонаблюдение. По предварителни данни причина за произшествието е превишена скорост.

Провеждат се процесуални-следствени действия за изясняване на обстановката по делото.