След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Ловеч, осъдиха двама  участници в телефонна измама. На Б.Б е наложено наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. О.М. е осъден на осем месеца лишаване от свобода при строг режим.

Б.Б. е признат за виновен за това, че за периода от 12.30 часа на 03.09.2018 г.  до 11.00 часа на 04.09.2018 г. в гр. Ловеч, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си и за другиго

–  неустановени по делото лица, имотна облага, в съучастие като помагач на същите, умишлено ги улеснил в извършването на престъпление, като взел пакети с парични суми от три жени, у които по телефона било предварително възбудено заблуждение от неустановени по делото лица, че се обаждат служители на МВР

, които искат съдействие за залавянето на извършители на телефонни измами, с което им била причинена имотна вреда в размер общо на 12 150  лева – престъпление по чл.209 ал.1, вр. чл.20, ал.4, вр. чл.26 от НК.

О.М. е осъден за това, че на 04.09.2018 г., около 16,00 часа в гр. Ловеч, с цел да набави за себе си и за другиго – неустановено по делото лице имотна облага, в съучастие, като помагач на същото, умишлено го улеснил в извършването на престъпление, като взел пакет с парична сума в размер на 2000 лева от В. Р., у която предварително по телефона било възбудено заблуждение от неустановено по делото лице, че се обажда инспектор от полицията и че същата ще бъде обект на измама и следва да съдейства за залавяне на извършителите, с което й била причинена имотна вреда в размер на дадената от нея парична сума -престъпление по чл.209, ал.1,  вр. чл.20, ал.4 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.