Павлин Иванов

Веднага след изборите направихме нашия анализ, това заяви Министърът на Вътрешните работи Младен Маринов при откриването на обновената сграда на Районното управление на полицията в Ловеч. Броя на сигналите през 2015-та е бил около 2500 в цялата страна. Тази година са 1644, което показва, че има значителен спад на сигналите.

По отношение на достоверността на сигналите и анализа, който правим, критерият са образуваните досъдебни производства, като за миналите избори са образувани 102, срещу 130 за 2015-та година.

Положителен показател е броя на предупредителните протоколи. През 2019 те са 2200 в цялата страна, срещу 1700 през 2015 г. Това показва засилената превенцията.

Местните избори предполагат изключителна емоционалност, като в малките населени места, кметовете се борят за 5-6 гласа.  Навсякъде се говори за купуване на гласове. Правят се такива внушения, но ние работим с факти, заяви Министър Маринов.

Имаше сигнали и в област Ловеч. Тук те са 63-64 сигнала. Това заяви Директорът на ОД МВР Ловеч старши комисар Милен Маринов. Извършени са проверки по тях. Има образувани 3 досъдебни производства.

Според Министър Маринов има много злонамерени сигнали, но  служителите на МВР са изпълнили задълженията и са проверили всеки един подаден сигнал.