На предизборната среща в село Умаревци Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, представи пред присъстващите мотивите си за приемането на предизвикателството да се кандидатира. По думите й – години наред Ловеч не е имал кмет, който да е роден в града, да е учил тук и да се е върнал да работи в града след завършване на висшето си образование, както е направила тя. Въпреки многото трудности, свързани с утвърждаването на фирмата, която управлява вече 25 години, тя счита себе си за един успял човек, професионално реализиран, който е готов да работи в интерес на своите съграждани.

Според Радина Банкова, икономическото състояние на общината е в плачевно състояние, трябва да се предприемат бързи и конкретни мерки, които могат да доведат до раздвижване на ситуацията, до създаването на по – добри условия за работа и живот. Като начало трябва да се започне с промените в здравеопазването, за да се спаси от закриване болницата, да се търсят млади преподаватели за училищната мрежа поради многото учители, на които предстои пенсиониране. И не на последно място – да се отдели повече внимание и възможности за развитие на малкия и средния бизнес, който в момента не се радва на добро отношение от страна на общината.

Кандидатирах се за кмет, тъй като ме възмущава всичко това, което се случва в общината и ще направя всичко възможно нещата да се променят, заяви Радина Банкова. По думите й – тя и нейните съмишленици от инициативния комитет, който издигна кандидатурата й за кмет, заедно с Коалиция “БСП за България” са синхронизирали своите идеи и програми за развитие, подготвен е и план за действие за най – належащите дейности.

Майки от Умаревци споделиха, че децата им, които пътуват до Ловеч за детска градина и за училище, всяка сутрин имат проблеми с автобусите, които превозват децата – трябва да пътуват само с някои от тях безплатно, с други – трябва да си заплащат билета. В селото няма личен лекар, за да лекува хората , често по два дни не може да се намери и лекар, който да издаде смъртен акт за починал. Както в други села от общината, качеството на питейната вода от местния водоизточник не е добро, проблем са и старите и амортизирани тръби на водопровода.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“