На всички празнични мероприятия, предвидени за провеждане в региона, ще има полицейска охрана.

В ОД МВР Ловеч са предприети  мерки за нормалното протичане на Деня на Съединението 6 септември и свързаните с него почивни дни.

На 5 септември от 12.00 до 20.00 часа и на 6 септември от 08.00  до 12.00 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове. Същата организация е създадена и за последния от серията почивни дни – 8 септември, за времето от 14.00 до 20.00 часа, когато се очаква обратен трафик – в посока големите градове.
Усилията на пътните полицаи от ОД МВР-Ловеч ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и главните пътища на територията на областта. Ще се осъществява контрол за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, забраната за употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите, използването на обезопасителни колани и системи. В тези операции ще се включат служители от всички полицейски участъци и Районни управления на МВР при ОДМВР – Ловеч в градовете Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит , Ябланица и Угърчин.
При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични технически средства в ОДМВР – Ловеч за контрол на скоростните режими. Пътните полицаи ще извършват проверки и относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове, като при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.
В следобедните часове утре усилията на служителите на ИААА и на служителите на ОД МВР-Ловеч, ще са насочени към спазване на забраната за движение на товарните автомобили от 16.00 до 20.00 часа, а в последния почивен ден от 14.00 до 20.00 часа.

Криминалистите обръщат внимание на гражданите, че телефонните измамници се активизират през празнични дни. Остава препоръката към жителите на ловешка област да не влизат в контакт с непознати лица по телефона и да не предават по никакъв повод поискани им пари, както и да пазят личните си данни.