Община Ловеч ще е домакин на Международен тренировъчен курс „R.R.R. Raising Radio Reaction” (в приблизителен превод „Повишена радио комуникация“), съфинаисиран по Програма Еразъм +“. Организатор е сдружение „Гет он борд“, гр. София.

Курсът ще се състои в една от залите на Бароковата къща в периода 29.08 – 07.09.2019 г. с представители от осем държави. Това са 25 участници от следните държави: България, Италия, Испания, Литва, Люксембург, Полша, Словакия и Северна Македония.

Участници в курса са работещи младежи, членове на младежки организации с интерес в създаването и поддържането на уеб базирано бюджетно радио. както и радио програми.

Целта на проекта е да бъдат обучени младежи, активни в неправителствени организации, как да създадат уеб базирано бюджетно радио и да го поддържат. Те ще бъдат обучени как да подпомагат младежите в съответните държави да създават свои самостоятелни радио канали, както и да насърчават свободата на словото. Още – насърчаване на младежите за участие в проекти по програма „Еразъм+“.

Следва да се отбележи, че представителите от Италия притежават дългогодишен опит в радио сферата и сферата на „Програма Еразъм +“.

Гостите са пожелали да се срещнат с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова в удобно за нея време.

Последният ден е предвиден за симулация на радио програма с посещение на уеб базирано радио във Велико Търново.