Пред жителите на село Горан, дошли на предизборна среща с кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова, поставената на пето място в листата с кандидати за общински съветници на Коалиция “БСП за България” Валя Янкова заяви, че ако могат да се направят промени в управлението на общината, което е крайно наложително, ако трябва да се спре безумното харчени на парите, събрани от данъкоплатците, едва ли има по- добре подготвен човек от госпожа Банкова, която с един добър екип ще постигне заложеното в нейната платформа за развитието на Ловеч, както и в платформата на БСП.

“За да се променят нещата, за да спрем това, което се случва през мандата на последното управление в общината, е изключително наложително да получим широка гражданска подкрепа – аз и моите съмишленици от инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за кмет, както и кандидатите за общински съветници от БСП, обърна се към хората на срещата Радина Банкова.

Само така на практика ще можем да постигнем така желаните от нас по – добри времена за Ловеч и за хората от общината. А това ще рече да се съживи икономиката, да се премахнат всички онези нормативни документи на общинската администрация, които спъват развитието на малкия и средния бизнес и пречат на големи инвеститори да дойдат тук. Наложително е да се инвестира в млади и способни специалисти, които биха могли да градят своето професионално израстване в Ловеч. От такива  хора има нужда и в здравеопазването – всички знаят до къде е докарана от безразличие и некомпетентност болницата, публична тайна е колко пенсионери работят в образованието и на още колко предстои пенсиониране през близките години, каза още Радина Банкова.

Готова съм да работя с хора с лична инициатива, хъс и подготовка, които могат да загърбят личните си интереси и да се обърнат с лице към проблемите на гражданите, да потърсят тяхното съдействие и единомислие. Сегашното управление не се интересува от мнението на хората, затова апатия и безразличие е завладяло всички. Това ли е бъдещето на Ловеч, това ли ще оставим на децата си? Аз лично като гражданин на общината не мога и не искам да се примирявам с това, което се случва. Затова, всички ние, които сме останали тук, трябва да направим така, че да създадем една друга, по – добра и по – ведра среда за живот на всички, едни приемливи условия за работа на млади хора, които да се върнат в града”, каза още Радина Банкова.

Жителите на Горан споделиха, че от общината не спазват наредба, според която от наеми и продажба на общински имоти в съответното населено място, там трябва да остават 30 процента от получената сума. Така със сигурност е и в другите села. Още преди четири години, по времето на кмета Минчо Казанджиев, е бил подготвен проект за ремонт на салона на читалището в селото, който не е направен и до момента, помещението е заключено, неизползваемо и продължава да се руши.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“