От ОД МВР Ловеч информират, че на 14.07.2019г. около 12.50 ч.  на ПП I-4 в района на с. Български извор, лек автомобил “Фолксваген” управляван от 69-годишен мъж от Плевен, при движение с несъобразена скорост на мокър пътен участък е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в движещите се там два автомобила: «Опел» и «Фолксваген». Пробите за алкохол на тримата водачи са отрицателни, а при сблъсъка леко е пострадала 39-годишна жена от един от автомобилите. На 69-годишният плевенчанин е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

36-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление след като на 12 юли при направен му личен обиск е установено, че държи в дрехите си бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.  По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Тетевен за срок до 24 часа е задържан 38-годишен жител на с.Дивчовото, който на 13 юли около 23.30ч. е установен да управлява лек автомобил в Тетевен, с 2.59 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Троян бързо производство е образувано срещу 49-годишен мъж от Ловеч, който на 14 юли около 11.10ч. е шофирал лек автомобил в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.82 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.