На 8 май 2019 г. над 80 атлети от 31 спортни клубове се впуснаха в надпреварата за първото място на Националния шампионат  по планинско бягане, който се проведе в гр. Тетевен. Събитието бе организирано от Българска федерация по лека атлетика със съдействието на СК „Шампион“ – гр. Тетевен и подкрепата на Община Тетевен.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева даде старт на състезанието, в което се съревноваваха девойки и младежи под 20 г. по дистанция от 5 км. и жени и мъже над 20 г. по дистанция от 10 км. в пресечена местност от централната градска част до връх Острич в покрайнините на село Бабинци.

Победителите бяха наградени от Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, Зам.-кмета Свилен Русинов на пл. Сава Младенов. На тържествената церемония присъстваха още Димитър Кисьов, организатор на събитията по планинско бягане към БФЛА и Младен Милев, председател на СК „Шампион“ – гр. Тетевен.

При девойките до 20 г. шампион стана Наталия Кременска, докато при младежите се отличи Валентин Вълканов. Кирил Николов – Дизела отново показа класа при мъжете, като не остави шанс на конкуренцията да докосне върха, а Маринела Нинева се окичи със златото при жените. Националния шампионат на България по планинско бягане бе и квалификация за Балканското първенство, което ще се проведе в съседна Румъния.

 

Крайно класиране  на НШ по планинско бягане 2019:

 

Девойки до 20 г.

  1. Наталия Кременска – Черно море Атлетик – гр. Варна
  2. Стефани Стоянова – Локомотив София – Никола Карапетров – гр. София
  3. Маргарита Радева – Орловец 93 – гр. Габрово

 

Младежи до 20 г.

  1. Валентин Вълканов – Супер спорт – гр. Варна
  2. Владислав Михайлов – Атлетик 90 – гр. Луковит
  3. Никола Гичев – Черно море Атлетик – гр. Варна

 

Жени над 20 г.

  1. Маринела Нинева – Локомотив – гр. Дряново
  2. Кристина Иванова – Младост 2012 – гр. Благоевград
  3. Мая Недялкова – Стратеш Атлетик – гр. Ловеч

Мъже над 20 г.

  1. Кирил Николов – СКЛА Мисионис – гр. Търговище
  2. Димчо Мицов – Рилски атлет – гр. Самоков
  3. Георги Гергов – Стратеш Атлетик  – гр. Ловеч

 

1 коментар

  1. Уважаеми приятели и съмишленици! Обръщам се с гореща молба към всички вас за съпричастност и помощ в тежката битка за живота на един изключителен като човек, приятел, баща и сродник млад мъж- Иван. Нека да го подкрепим в тези трудни за него и за семейството му мигове! Бог да ви благослови! <3 https://www.facebook.com/HelpIvanPeshtenski/

Comments are closed.