Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 17 септември консултации с политическите сили за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Община Ловеч за произвеждане на избори за общински съветници и кметове, насрочени за 27.10.2019 г.

Участие взеха всички представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, както и към партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Участие взеха следните шест партии и коалиции: ПП ГЕРБ, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ-НФСБ, АТАКА И ВМРО“,ПП „ДПС“, ПП „ВОЛЯ“ и КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“.

Благодаря на всички, които се отзовахте на поканата, както и на председателя ОИК Валентина Недялкова и на представителите на общината, каза кметът Корнелия Маринова. За изборите ОИК е определила за Община Ловеч при 97 броя избирателни секции 791 броя членове на СИК, съобщи още кметът.