На 14  септември в Попската градина  се проведе последната за това лято инициатива от кампанията „Забавно лято”. За единадесета  година детска глъч огласяше  кварталите „Червен бряг”, „Младост”, „Здравец” , „Уста Колю Фичето”  и центровете в селата Умаревци, Дойренци, Гостиня, Пресяка, Славяни,  Слатина,  Чавдарци, Лисец и  Малиново. За пръв път „Забавно лято” гостува на село Гложене, Тетевенска  община.Жителите на град  Априлци и Тетевен също имаха възможността  да се докоснат до магията на лятната кампания.  Доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”  и БМЧК бяха верни приятели в игрите .

Скачане с чувал , надбягване, дърпане на въже,  дартс, бяха само част от многото интересни игри. Радостна вълна предизвика пренасяне на вода с чашки и пълнене на кофи, пренасяне на пуканки с лъжица, кой отбор най –бързо ще спука балони, пукане на балонче гръбче в гръбче удавник и играта заедно с родители и баби „Познай детето”.

Бързина, сръчност и концентрирано внимание изискваше играта  пренасяне на „яйца” с лъжици . За прецизното изпълнение на игрите спомагаха доброволците Габи, Никола, Вероника, София, Мадлен, Ана-Мария, Любослав, Мая, Моника, Теди, Яна, Дамяна, Петя  и Маги . Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение.

Безспорно най-желани  и тази година бяха фешън татуси и рисуването на муцунки. С помощта на Руси и Силвия се  преобразиха лицата на малчуганите в обичани животни и любими комикс и приказни герой.  Градусът на настроението се поддържаше винаги на гребена на вълната от водещите Виктор и Давид.

За добрият подбор на музика през цялото лято се грижише озвучителят Слави Генов.  Желаещите да изявят своите таланти имаха възможността да направят това на импровизираната сцена. Активността на   родителите също беше голяма, те споделиха празника със своите деца и бяха съпричастни към емоциите   и настроението им.

Към програмата на „Забавно лято” се присъединиха „Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества” и Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.

Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БЧК изказват своята благодарност към всички, които подкрепиха за поредна година лятната кампания.

„Забавно лято” е финансиран от програма Младежки дейности към Община Ловеч