Fan Cup 2015 National Champions Kataluncite - Kirchevo9037 лева ще бъдат инвестирани в подобряване на футболната среда в града на шампионите, благодарение на инициативата „Дари Гол“

„Каталунците“ (Кирчево) се доказаха като най-добрия отбор от приятели в България и вдигнаха националната Kamenitza Фен Купа 2015. Сега за тях предстои най-вълнуващата част от тазгодишното приключение – те ще се качат на самолета с Христо Стоичков и ще заминат за Камп Ноу. Там Камата ще ги заведе на мач на Барселона и ще ги разходи зад кулисите на най-обичания клубен тим в Европа. Шампионите ще имат шанса лично да се запознаят със звезди от ранга на Лео Меси, Неймар, Шави и Суарес.

Спечелвайки националния трофей, „Каталунците“ заслужиха за своето населено място сумата от 9037 лева. Тези средства ще бъдат използвани за облагородяване на футболната среда в Кирчево. Сумата е събрана чрез благотворителната кампания „Дари Гол“, която превръща всяко попадение, отбелязано по време на мачовете от Фен Купа, в дарение от 1 лев. По традиция от миналогодишното издание на турнира, всеки гол от Националните Финали добави не по 1, а по 10 лева към капитала на инициативата.

Fan Cup 2015 National FinalsФиналното дерби изправи шампионите срещу „Локо Младежи“ (Пловдив). Пловдивчани откриха резултата през първото полувреме, след карамбол в наказателното поле. Това обаче само амбицира „Каталунците“ и сякаш им вдъхна нови сили. Ударите към вратата на „младежите“ заваляха един след друг. Публиката стана на крака, когато съдията отмени първия гол на шампионите заради нарушение. Буквално в последната минута на мача нападателят Юли Дермански успя да порази вратата на „младежите“ и да изравни резултата. Последваха инфарктни дузпи. Двата отбора си размениха по 3 гола, след което „Локо“ допусна фатална грешка и отстъпи титлата на „Каталунците“.

Въпреки че останаха на второ място, „Локо Младежи“ (Пловдив) също получиха сериозен повод за празнуване. Като комплимент от Joma, те ще пътуват в чужбина и ще гледат на живо мач на италианския гранд Сампдория.

Fan Cup 2015 National Champions - KatalunciteНай-големият турнир за приятели зарадва с множество награди и индивидуално отличилите се участници, както и верните фенове на терен. С бронзови медали бяха наградени третите и четвъртите в класирането „Агро Х“ (Шумен) и „Еталон 05“ (Монтана). Титлата „Най-добър вратар“ бе присъдена на Исмет Хаджиев от „Агро Х“, след като той многократно демонстрира свръхчовешки рефлекси и спаси редица неспасяеми положения. Атанас Георгиев от „Локо Младежи“ играеше с такъв финес, че сякаш танцуваше по терена, докато бродираше защитата на противниковите отбори. Това му донесе приз за „Най-атрактивен състезател“. Почетното отличие „Отбор феърплей“ отиде при момчетата от „Ив Комерс“ (Горна Оряховица), които играха изключително спортсменски по време на мачовете си. Георги Иванов от „Еталон 05“ също изпъкна с отлични умения, като порази вратите на противниците общо 6 пъти и се превърна в голмайстор на Националните Финали. Заедно с титлата, той получи от Telenor чисто нов смартфон Samsung Galaxy S5. Телекомът подари S5 и на късметлията Николай Куцаров от Горна Оряховица, чието име беше изтеглено, по време на томбола, от култовите водещи на турнира Иво Райчев, Мишо Дюзев и Добри Атанасов. Късметът се усмихна и на трима други посетители. Христо Атанасов получи оригинална фланелка на Астън Вила с автографи от целия звезден екип на клуба. Ивайло Вушев спечели фланелка на националния отбор на България, подписана от Трифон Иванов, а фенката на Левски София Надежда Иванова не успя да скрие радостта си, когато изтеглиха името й за синя фланелка на Фен Купа с подписи от Гонзо, Дани Боримиров, Мечо Телкийски и Станислав Ангелов. Без съмнение, доволен си тръгна и софиянецът Александър Димитров, който спечели от Ford Moto-Pfohe спа-уикенд за двама в Банско. Samsung пък ощастливиха победителя в играта „Силен шут“ Петко Ганчев с чисто нов таблет.

Fan Cup 2015 National Finals DerbyСтрахотно настроение и много динамични мачове белязаха завършека на 13-тото издание на Kamenitza Фен Купа. На шампионите им предстои едно незабравимо приключение. На всички останали – „НАЗДРАВЕ!“ за несравнимото съчетание от студена бира и футбол с приятели. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира .