pevicinagradi3108151На 29 август 2015 година на официална церемония в залата на казиното в к.к. “Албена” се състоя награждаването и гала-концерта на участниците в деветия МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ТРИКСИ”, който се провежда в курортния комплекс от 24-31.08.2015г. Участие взеха над 100 деца от Молдова, Румъния, Латвия, Израел, Турция, България. Младите таланти бяха оценявани от международно жури.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България . Организатори са Арт Център „Стринджендо”, Община Балчик, кк Албена.

Във фестивала могат да вземат участие индивидуални изпълнители, ансамбли и художествени колективи на възраст от 6 до 19 години, участвайки във всички жанрове на класическото, фолклорно и съвременно изкуство.

Фестивалната програма включва концерти, изложби, творчески срещи и майсторски класове.

В рамките на фестивала се провеждат и конкурси за поп, рок и джаз изпълнители, класически и модерен балет, фолклорни танци

Ловеч беше представен от Мария Василева, на 14 години, с вокален педагог Милена Дафинина. Тя се състезава в трета възрастова група, в категория „Поп, рок и джаз”.

Мария донесе в Ловеч втора награда и статуетка, диплом и званието „Луреат ІІ степен”.

За Мария това е поредния успех през тази година, след като в края на януари донесе сребърен медал от Международния конкурс „Път към славата”, в началото на март донесе награда от Международния конкурс за испанска песен и танц „Абанико” и правото да представя България на международния конкурс „Монолит” в Йорет де Мар, Испания, първо място на областен етап и първо място на зонален етап във Фестивала за руска песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, трета награда в Международния конкурс „Монолит”, който се продеве от 24 юни до 8 юли 2015 в Йорет де Мар, Испания и почетен плакет на кмета на града.