Избрах да участвам в Местни избори 2019 от кандидатската листа за общински съветници от партия “Български социалдемократи”, защото тя събра хора с и без партийни книжки, обедини експерти в различни области в една обща кауза – икономическото и духовното възмогване на община Ловеч, и подреди работохолик до работохолика. Разбира се, няма как да не призная, че тя ме спечели и с факта, че №1 в листата и наш кандидат-кмет е господин Кирил Гумнеров – човек с богат опит в деятелността  на местната изпълнителна власт, в законодателната практика на Общински съвет-Ловеч и на Народното събрание в качеството му на депутат.

Моето виждане в развитието на община Ловеч е, че следва да се наблегне върху духовното развитие на съгражданите ни, към приобщаването му към православната вяра, защото тя ни създаде, опази и възроди като народ и нация пред хилядолетната история на отечеството ни. В тази посока на мисли, една от водещите ми цели като общински съветник е да съдействам Община Ловеч да подпомага в годините напред новосъздаденото от Ловчански митрополит Гавриил Частно Начално Училище “Свети Седмочисленици”, разбира се, според нуждите му.

Моя мечта, която се надявам да осъществя, е и съграждането и откриването на Пантеон на славата в парк Стратеш, в пространството източно от Белия паметник, който да събере и прослави по подходящия начин дейци, свързани с военната ни история; с местната административна власт след Освобождението; с духовната ни култура и със спортната деятелност в Ловеч и района.

Моя цел като общински съветник ще е и откриването на денонощна и мобилна аптеки – първата за Ловеч, а втората – за селата.  Както и моя отговорност ще е обновлението на бившата поликлиника и най-вече на създаването на възможно най-добрите условия за пациентите, чакащи пред вратите лекарите. Защото здравеопазването е не само да събираш наема…

Отминалият вече Общински съвет-Ловеч реши да се създаде звено за опазване на горите и следи за законността при сечите в общинската собственост. Нужно е обаче и приемането на общинска наредба, която да се регламентира правата и задълженията на служителите както на звеното, така и на общинската администрация.

Несъмнено за всеки общински съветник най-важното е изготвянето и приемането на балансиран бюджет, според нуждата за градеж на новата структура на общинската администрация. Задължение на кмета е да намери ползотворното равновесие между експертите на младежка възраст и техните колеги с по-дълголетен опит. Кметът на Ловеч трябва да е творец на политика в общината, а това качество го притежава доказано г-н Гумнеров, за което той има и разполага с доверието на всички участници в нашата кандидатска листа за общински съветници.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“